Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AMD RYZEN 52 400 G nebo 51 600X

Od: cag111* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

chci se zeptat, zda by mi někdo poradil jaky cpu vybrat... stavím nový napůl herní a napůl pracovní počítač. A nevím zda vybrat nový cpu 52 400G s integrovanou grafikou a nebo jít do osvědčené 51 600x bez integrované grafiky a grafiku dokoupit pak samostatně,.. Popř. nevíte zda vyjdou výkonější amd cpu s apu?

Díky za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

V Ryzenech se moc nevyznám, já jedu od nepaměti na Intelech, ale když to vezmu logicky, tak zvolit int. graf. jádro pro herní a pracovní počítač mi nepřijde jako dobrá volba. Herní a pracovní využití PC jsou ty nejnáročnější činnosti, jaké může PC vykonávat (když opomenu meteorologické výpočty, těžbu kryptoměny, apod.).
Pracovní v jakém smyslu? Vyřizování mailů a psaní faktur, nebo práci v náročných editorech?

cag111*

No pracovní ve smyslu práce v různých cadech a enginech apod.. Ale i používání koprese atak.. Takže opravdu velká zátěž. Já pouzivam cely život jen AMD a jsem s nimi velice spokojeny. Intel i AMD maji sme vyhody a nevyhody. Ale prijde mi ze AMD ma vyhodu prave pro me ucely. Navíc je to hodně muziky za málo peněz, ale o penezích to ani tak není, klidně bych si koupil i I7... Spíš jsme opravdu čekal až vyjdou tyto nové procesory i grafickym jadrem od AMD, ale nedokazu posoudit který z tech dvou je lepsi. I s volnbou integrovane grafiky pocitam s koupí jeste jedne "externí"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]