Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herní sestava: Co ještě mám upgradovat?

Od: standa* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

jako technicky ne úplně zdatný pařan byl prosil bych o radu na asi celkem jednoduchou otázku.

Mám novou grafickou kartu (GTX 1050TI) a hraji nové hry (např. AC Origins). Ale na vyšší detaily, jaké bych chtěl, výkon pořád nestačí. Mám procesor Intel i7-2600 CPU @ 3.40 GHz 3.70GHz a 8 GB RAMky. Kterou z těch věcí bych měl ještě vylepšit? Nový procesor, víc ramky nebo třeba by to mohlo chtít i novou základní desku?

Díky moc za věcné odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hosman*
hodnocení

1x

Zdravím, můžeš rozšířit RAM na 16GB, ale to ti výkon ve hrát moc nezvýší. A paměť v tomhle případě nebude největší problém. Dále pokud chceš měnit CPU, tak jedině na bazaru najít nějakou výkonnější i7. Osobně bych ale řekl, že se to nevyplatí. Takže by to chtělo výměnu základní desky, CPU i RAM.

still10k*
hodnocení

1x

Dobrý den, tušíte správně kterým směrem se vydat. AC Origins sice není nijak moc náročná hra (na dnešní dobu), ale váš procesor je cca 6-7 let staré čtyřjádro, které bohužel nesplňuje doporučené parametry pro provoz AC Origins (i7- 3770). Množství RAM (8GB) stačí, ale je to opět stará architektura DDR3 1333MHz, což na dnešní poměry také není pro herní stroj žádný šlágr.
Doporučím vyměnit minimálně procesor za výkonnější. Podle mého názoru ale nejlépe uděláte, když přihodíte pár tisícovek, zakoupíte nějakou modernější desku s podporou novějších architektur, herní procesor (i5, i7) a nové DDR4 ram (nejlépe 16GB). Tak budete lépe připravený na budoucnost a AC Origins dáte určitě na full.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]