Nejste přihlášen/a.
pro domácnost, bohužel to cd už nemohu najít a nyní jsem otevřela jakýsi soubor excelu, de jsoui nabídky volných termínů dovolené a chtěla jsem si to prohlídnout, ale píše mi to buď nemáte office nebo o nemáte aktivovaný, zadejte key, mohu to někde najít, děkujíi moc
už je to passé, key jsem našla a objevila se hláška, to není klíč k Office 2013, ale k 2007 a vyplnit termín mi to nedovolilo, tak nevím, jak to chápat
Když jsem se snažil reinstalovat Office 2007, aktivační kod a registrace mi asi 2 týdny den co den psalo chybu. Našel jsem pak mnoho stížností na webech i na MS, že tato aktivace není funkční snad už měsíce. Je to zřejmě další jejich "proplém" podporující koupi nových verzí. Také jsem to řešil přes Libreoffice. Ale je velmi nepříjemné pracovat v práci s jednou tabulkou a doma s jinými funkcemi nebo alespoň přeházenými, jiné ikonky,...
Pokud byste po čase přeci jen dokázala aktivovat staré office, dejte vědět, ať se mrknu na ten jejich web... já už rezignoval na denní zkoušení.
aha - pokud máte funkční, ale neotevře se soubor z jiné verze, potřebujete aktualizaci - něco jako "konvertor" - přechod na novou verzi provázela aktualizace, která umožnila převod "formátu" - xls / xlsx a doc/docx
Asi před dvěmi měsíci jsem odinstaloval M.Office 2007 pro studenty a domácnost ze starého počítače CD zkopíroval na flash disk a nainstaloval na nový notebook s Win.10.Zadal kod přišly aktualizace a program normálně pracuje.Vlastním krabicovou verzi pro tři uživatele.
Mně to ale normáně funguje, když si píšu ve Wordu nebo v Excelu, jen to nefunguje, když si snažím otevřít tabulku cizí, jako např. toho hotelu.
V jakém formátu je uložená ta cizí tabulka?
V jakém formátu máte povolené MSO - tuším, že se tam někde nastavuje, jestli se mají otevírat jaké verze. Teoreticky je to ale divné, protože koncovky s "x" na konci (které právě nejdou otevřít ve starším MSO) jsou už od verze 2007. Ledaže by ten, kdo tabulku dělal, použil funkce, které ve verzi 2007 nejsou.
Nebo zkontrolujte jestli jste někdy neměla novější MSO a nenastavila, že po dvojkliku určitých souborů (např. ty s koncovkou x na konci) se soubor pokouší otevřít ty novější (neaktivované) MSO (toto se stává, i když člověk ty MSO odinstaluje).
Nebo ty tabulky dělají ostatní právě v LibreOffice a nejdou vám otevřít, to taky někdy dělá problémy.
@jirka2 - zkusím, díky za info... možná to bude typem verze a změnou desky...? u systému to bylo bez problémů, mrknu
to kolikoli® dnes 18:14: ...Nebo ty tabulky dělají ostatní právě v LibreOffice a nejdou vám otevřít, to taky někdy dělá problémy...
To už je ale vyslovená demagogie co píšete o nekompatibilitě se souborem z LibreOffice. Obvykle bývá konverze velmi dobrá. Tato vaše slova svědčí o naprosté neznalosti problematiky a LibreOffice.
Zkuste LibreOffice. Je zadarmo a službu vykoná srovnatelnou, ne-li lepší, než MS Office. Soubor z MS Office v něm zeditujete snadno.
cs.libreoffice.org/...
Také to nechápu, proč si někdo kupuje MS Office pro domácí použití, když tu máme zadarmo LibreOffice? Ale třeba mi s tím pomůžete paní Kolikoli a vysvětlíte mi to
Třeba mi vysvětlete výhody 10 let starých MS Office oproti aktuálnímu LibreOffice? To opravdu nechápu, zkuste mi s tím pomoct prosím
No, to já bych věděl. Ona ta kompatibilita MS Office a Libre Office dost pokulhává. Ve firmě máme MS Office, doma a v družstvu Libre Office a přinýst si zformátovaný dokument domů a zkusit ho poslat na tiskárnu je očistec. A to jsme u Wordu. Zkoušel jste kompatibilitu Access x Base?
Tedy netvrdím, že je něco dobré nebo špatné, jen to pořád nejde dohromady a MS má v komerční sféře pořád navrch, co se týká četnosti.
Nějaké problémy s kompatibilitou někdy jsou, to uznávám.Tyto problémy jsou ale od MS úmysl, stejně jako bojkotují skoro všechno co se týká Linuxu, tak bojkotují i LibreOffice a další opensource co jim bere zisky. Budoucnost ukáže jestli to od nich bylo moudré...
A od toho jsme tu my zkušenější, abysme šířili rozum a nebo ne?
My ve firmě i doma používáme všichni LibreOffice a jsme happy
Třeba to, že MSO je program, se kterým se dá normálně pracovat. Zkuste napsat např. diplomku v LO. Je to takový srandovní program pro lidi, kteří potřebují nejzákladnější funkce, ale skutečně se s tím pracovat nedá. Asi jako doporučovat Malování někomu, kdo má zaplacený klíč na Photoshop, ale neví, jak ho aktivovat.
Paní kolikoli vy vůbec nevíte o čem to mluvíte. LibreOffice jste viděla jen z vlaku a to ještě z hodně veliké dálky. Nezlobte se na mě, ale vaše jistota se kterou tu píšete takové nesmysly, opravdu hraničí s hloupostí.
LO jsem každodenně používala v zaměstnání po mnoho let. Předtím jsme ho měli na škole. Věřte, že ten program znám dobře. Naopak ti, co mají největší kritiku proti MSO a vychvalují LO s MSO prakticky skoro vůbec nepracovali.
Hlavně tady jde o to, že zakladatelka má MSO zaplacené. Takže nejde o hledání LO. I když jí to třeba ten jeden dokument, co potřebuje, otevře. Záleží, jak moc s těmi soubory chce pracovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.