Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenalezena zvukova karta

Od: roman* odpovědí: 15 změna:
Zdravím,poskládal jsem si PC sestavu se zakladmi deskou Asus Prime B350 plus, nainstaloval všechny ovladače, ale zvuk stále nejde, zvuková karta ani není ve správci zařízení nepomáhají ani přeinstalace ovladačů atd... v BIOSU je taktéž zaplá ale systém ji prostě nenajde, už si nevím rady :( předem děkuji za každou odpověď/nápad.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

dvě možnosti , vadný slot, nebo karta...

roman*
hodnocení

Jedná se o integrovanou kartu na desce takže slotem to nebude, vadná karta to se mi nezdá deska je uplně nová

hodnocení

0x

Operační systém? Jaký typ zvukové karty? Má daná karta ovladače na váš systém - má zvukovka ovladače na váš systém?

I nové desky můžou být z výroby vadné - ale často je dáno do chybného slotu, chybně instalováno nebo další možnosti...

doplněno 17.02.18 11:39:

32/64 bit - asus.com/... - máte ve správci zařízení nějaký otazník?

Máte fotku, kam je strčen káblík repráků? Repro je funkční? Nemáte náhodou nějakou grafiku GTX či jinou od NVIDIA?

doplněno 17.02.18 13:52:

S ovladači NVIDIA mám zkušenost, že při instalaci GK se přehrají ovladače zvukovky - ale to bylo převážně na starších deskách.

Když kliknete pravým tl. myši na ikonku vpravo dole-zvuk - máte popis zařízení jako Realtek high definition audio nebo "digital audio"? Obyčejné bedýnky mi tak nefungovaly kvůli tomu "lepšímu ovladači"...

Kolegové asi najdou lepší variantu opravy - já jsem řešil formou odinstalace ovladačů grafiky, restart, instalaci zvukovky z odkazu, restart, instalaci ovladačů GK - odškrtnout při této instalaci "ovladače audio", které podle mne dělají ten problém.

roman*
hodnocení

Operační systém je Win 10, zvukovka je integrovaná na desce asus prime b350 plus, ovladače jsou nainstalované a stejně nic
roman*
hodnocení

ve správci zařízení se vůbec zvukovka neobjeví, repro je funkční zkoušel jsem i sluchátka i jiné repro, grafiku mám GTX 1050ti

roman*
hodnocení

káblík od repráků je strčen do zeleného vstupu line out ze zadu, dále je tu už pouze růžový na mikrofon a modrý line in

roman*
hodnocení

a zvukovou kartu od NVIDIA grafiky to právě najde

jj, najde - ovladače GK jsou ok - to je jedna věc... ovladače mají při instalaci snad 6 částí - přidává to i ovladače zvuku... jsou to volitelné části

roman*
hodnocení

odinstaloval jsem ovladače grafiky kompletně a nainstaloval zvukové ovladače a tím pádem by měl zvuk fungovat, i když tu ted nemám ovladače grafické ale nefunguje

přikláním se na stranu vadné desky a reklamace :(

still10k*
hodnocení

0x

Kdybych byl ve vaší situaci, vyzkoušel bych v první řadě nějaký linuxový live systém. Pokud by byl v Linuxu problém stejný a zvuk prostě nefungoval, hledal bych závadu v BIOSu.

Zeptám se, provedl jste reset biosu do defaultního nastavení?

roman*
hodnocení

vyzkoušeno v Ubuntu nefunguje, BIOS je aktualizovaný, karta je v něm zaplá

still10k*

Aha, tak teď pokud nenajdete závadu (špatné nastavení) v BIOSu, tak to vypadá na reklamaci desky. Tu aktualizaci BIOSu jste prováděl sám?

Resetoval jste ho?

roman*
hodnocení

ano aktualizaci jsem prováděl sám, reset biosu jsem nedělal, počítám s tím že po aktualizaci by měl být v defaultním nastavení ne?

still10k*

před flashováním biosu zvuk fungoval?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]