Nejste přihlášen/a.
Operační systém? Jaký typ zvukové karty? Má daná karta ovladače na váš systém - má zvukovka ovladače na váš systém?
I nové desky můžou být z výroby vadné - ale často je dáno do chybného slotu, chybně instalováno nebo další možnosti...
32/64 bit - asus.com/... - máte ve správci zařízení nějaký otazník?
Máte fotku, kam je strčen káblík repráků? Repro je funkční? Nemáte náhodou nějakou grafiku GTX či jinou od NVIDIA?
S ovladači NVIDIA mám zkušenost, že při instalaci GK se přehrají ovladače zvukovky - ale to bylo převážně na starších deskách.
Když kliknete pravým tl. myši na ikonku vpravo dole-zvuk - máte popis zařízení jako Realtek high definition audio nebo "digital audio"? Obyčejné bedýnky mi tak nefungovaly kvůli tomu "lepšímu ovladači"...
Kolegové asi najdou lepší variantu opravy - já jsem řešil formou odinstalace ovladačů grafiky, restart, instalaci zvukovky z odkazu, restart, instalaci ovladačů GK - odškrtnout při této instalaci "ovladače audio", které podle mne dělají ten problém.
ve správci zařízení se vůbec zvukovka neobjeví, repro je funkční zkoušel jsem i sluchátka i jiné repro, grafiku mám GTX 1050ti
káblík od repráků je strčen do zeleného vstupu line out ze zadu, dále je tu už pouze růžový na mikrofon a modrý line in
jj, najde - ovladače GK jsou ok - to je jedna věc... ovladače mají při instalaci snad 6 částí - přidává to i ovladače zvuku... jsou to volitelné části
Kdybych byl ve vaší situaci, vyzkoušel bych v první řadě nějaký linuxový live systém. Pokud by byl v Linuxu problém stejný a zvuk prostě nefungoval, hledal bych závadu v BIOSu.
Zeptám se, provedl jste reset biosu do defaultního nastavení?
Aha, tak teď pokud nenajdete závadu (špatné nastavení) v BIOSu, tak to vypadá na reklamaci desky. Tu aktualizaci BIOSu jste prováděl sám?
Resetoval jste ho?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.