Ahoj, Chtěl bych se zeptat jestli někdo nesetkal s něčím podobným nebo jo nenapadá řešení ... Jsem dlouhodobě mimo ČR kvůli cestování ... Mám sebou starý (asi 8 let) notebook a vzhledem k tomu, že se mu kdykoli může stát cokoli zásadnějšího nebo může být zcizen, nechci kupovat novy, pokud to nebude nezbytně nutné ... Problém je v tom, že při připojení kabelu do ntb chvíli nabiji a po určité (velmi rozmanité) době se přestane nabíjet. Stalo se mi to poprvé se starší nabíječkou (originál byl již vyměněn a tuto jsem měl cca 3 roky) a jelikož na ni byla kontrolka, která přestala svítit, objednal jsem nabíječku novou na aliexpresu (hlavně z hlediska financí) ... Přišla pouze část od ntb k trafu - napájecí kabel nebyl součástí ... Takže jsem použil původní ... Notebook se cca půl hodiny nabíjel a běžel bez problémů až na to, že se trafo silně prehrivalo ... po one půlhodině se notebook opět přestal nabíjet ... Od té doby kabel nabíjí jak se mu zachce ... Většinou pomůže, když vyndám přívodní kabel z trafa a kroutívím pohybem jej vrátím zpět ... Poslední dobou však nepomáhá ani to ... stalo se to někomu? Napadá vás čím by to mohlo být? Předem děkuji za jakoukoli pomoc a přeji hezký den
Tak tohle je na křišťálovou kouli. Napájecí kabely - tedy ty od zásuvky 230V ke zdroji jsou unifikované, ve zdroji bývá buď standardní zdířka "obdélník se dvěma zkosenými rohy" nebo "trojlístek". Začal bych tedy tím, vyměnit i tuto část kabeláže.
Mimochodem, v které části světa se nacházíte (jaké je napětí v síti). Moderní zdroje pro notebooky jsou obvykle konstruovány pro široký rozsah vstupního napětí (100-240V), ale důležité je slovo obvykle...
No tak snad kabel vyměníte za jiný. Pokud nemáte, tak starý kabel zkoušečkou prozvoníte, jestli není přerušený (i když s ním manipulujete). Možností, kde je závada, je spousta a je tedy i spousta variant, co všechno vyzkoušet.
Nevím jestli vám to pomůže, ale podobný problém jsem řešil na jednom starším Asusu. Baterie byla nějaká slabá (cca třetina kapacity) a chovala se divně, přestávala se nabíjet po cca 5-10 minutách. Adaptér byl neoriginální Movano se správnými parametry.
Dočetl jsem se, že někdy mají Asusy problémy s neoriginální nabíječkou, musí mít svoji tovární, originál. Proto jsem koupil přes inzerci také originál. A problém se tak opravdu povedlo odstranit, koupil jsem originální nabíječku Asus z inzerce a novou orig. baterii, kupovalo se to najednou, nevím co přesně pomohlo, dále jsem to nezkoumal. Ale co vím, tak s těmito novými komponenty se i po pár měsících notebook choval normálně, problém zmizel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.