Nejste přihlášen/a.
Prosím kolik asi spotřebuje počítač el. energie za den, nežere to stolní PC mo?, kolikrát ho mám puštěné celý den, odbíhám, PC se dá do černého klidu a když sednu klik a opět se mi naběhne má stránka. tak je spotřeba velká? Děkuji.
Něco mezi 0 - 8 kWh. Ale teď vážně, neznáme žádné základní parametry vašeho PC, Takže věštecká koule. Nevíme ani co máte např. za monitor. Takže orientačně...12 hodin denně x cca. 200 W = 2,4 kWh x cca. 4,50/ kWh =11 Kč.
Klasický domácí PC včetně monitoru bere při práci 70-150W, výjimečně více. A to bez ohledu na "výkon" zdroje. V režimu spánku si troufám říci, že bere méně, než 20W. Takže když vezmu průměr při "práci" 100W, ve "spánku" 20W a poměr spánek/práce 50/50, tak mi vychází 720Wh, což při již uvedené ceně 4,50Kč/kWh činí přibližně 3,30Kč/den, což je přibližně 1.200,-Kč/rok.
Nebudu se hádat, pokud někdo dojde jiným postupem k jinému výsledku, ale tato částka mi v domácnosti připadá reálnější, než 4.000,-Kč/rok za jeden PC dle předchozího příspěvku.
Pořídil jsem si relativně výkonný notebook, který žere asi desetinu toho co předchozí počítač a mám víc výkonu a nižší spotřebu, takže už neřeším nějaké vypínání/uspávání kvůli půl hodině od počítače
Počítač mi žral kolem 120W + 40W starší LCD monitor, ale hlavně i vypnutý žral s monitorem 20W, což mi teď nežere noťas ani při běžném používání
U počítače to vycházelo asi na 1,6 kWh za den při běhu 8 hodin denně. Notebook je opravdu cca na 1/10 spotřeby.
Starý notebok odešel do věčných lovišť a než jsem pořídil jiný,což trvalo měsíc,mi děti nainstalovaly stolní Pc.Za měsíc mi stoupla spotřeba o 100kW.Měsíční spotřebu pravidelně zapisuji.Po koupi nového noteboku se spotřeba v domácnosti vrátila do normálu.
Před lety jsem řešil TV, která uspaná měla žrát 1W, ale měřák ukazoval 20W. Dokonce jsem jí kvůli tomu reklamoval a pak mi ji vrátili, že nic nežere, že mám blbý měřák. Tak jsem to holt vzal jako chybu měřáku, který nedokáže měřit minimální odběr a vykazuje chybu. Kde byla pravda nevím. TV už nemám...
no jo ty elektronický šmejdy tak malou spotřebu fakt měřit neumí, kdyby jste měřil proud klasikou a pak to dopočítal , dostal by jste jiný výsledek. Ale žrát to něco musí i kdyby jen ten 1W. protože by to jinak nešlo dálko spustit, že...viz stav vypnuto ze zásuvky...
úplně vypnutý nemůže žrát nic, protože je vytařen ze zásuvky, nebo vypnut vypínačem na zadní straně, teda pokud je jím vybaven..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.