Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám firefox - aktuální, Win 10, stolní počítač.
Občas(několikrát za den ) se mi stává, že běží internet, ale žádná stránka se mi nenačte. Ale asi za 2-3min vše funguje dobře.
Nebo se mi jindy ( několikrát za den ) ukáže na liště žlutý trojúhelník a internet nejde vůbec.Ale asi za 2-3min vše funguje dobře.
K počítači mám připojený router TP-LINK. DNS je tam od poskytovatele internetu. V nastavení adaptéru Ethernet
je získat adresu IP z DHCP automaticky a DNS je také automaticky.
V příkazovém řádku jsem dal cmd, ipconfig/all a píše mi to tam, že : žádný proxy server.
Ale v možnostech nastavení Firefoxu jsem zjistil, že mám zaškrtlou možnost : použít nastavení proxy serverů v systému.
Jsou tam další možnosti : 1) bez proxy serveru
2) automatické zjištění konfigurace proxy serverů
Tak bych se chtěl zeptat, zda bych neměl změnit nastavení proxy serveru, když žádný proxy server vlastně nemám.
Myslíte, že by mi to mohlo pomoci při mých problémech s internetem a s načítáním stránek.
Jsem jen trochu pokročilý uživatel a vůbec nevím na co ten prox server vůbec je.
Před lety, než nastala aktualizace na Win 10, tak problém s internetem nebyl
Děkuji za případné rady.
proxy server není třeba. Ale koukni se do zprávce zažízení na síťové prvky , nenapsal jsi jak jsi připojen, tak asi na oba jak LAN tak na WiFi adaptér, Vlastnosti a na ouško řízení spotřeby, jestli tam není zaškrtnuto řízení Windows, pokud ano odškrtnout. Ono se to totiž tímto při nepoužívání vypíná...z důvodu šetření energií
Píšeš ... Ale koukni se do zprávce zažízení na síťové prvky
To nevím kde se mám kouknout.
Jsem připojen kabelem ze střechy přes modem. Na střeše je anténa a z ní kabel do mého routru, pak do PC. Wifi mám z routeru po bytě.
LAN - je zdířka v routru, tam mi vede kabel z modemu.
...Vlastnosti a na ouško řízení spotřeby, jestli tam není zaškrtnuto řízení Windows, pokud ano odškrtnout.
--------- to nevím, kde mám najít.
Prosím o podrobnější postup, díky.
stisknout tlačítko WIN umíš? tak stiskni a jak do prázdna napiš strávce zařízení, nebo se koukni do nápovědy
ty máš zásadní problém, chceš něco řešit a ani nevíš co se správce zařízení, nebo si ho najdi v Ovládacích panelech
V routru se nastavuje DNS hlavní a vedlejší. Ve vlastnostech sítě IPv4 se nastavuje IP, maska, brána a dole také ty DNS.
Nyní na PC nemám v těch vlastnostech v těch okénkách napsáno nic, vše se nastavuje automaticky.
Stačí nastavení těch dvou DNS jen na routeru nebo je lepší to nastavit vše napevno také v těch vlastnostech na PC?
Myslím s ohledem na výpadky internetu.
Dále je nad DNS v routru Time v rozsahu 1-2880 min, kde se doporučuje minimálně doplnit 120 min.
Mám tam těch 120min. Nebylo by lepší tam přepsat na 2880 min?
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.