Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, zajímalo by mě jak by vypadal soubor.bat, který by vykonal vytvoření složky po prvním dvojkliku a pak následně co by jsem tam něco umístil do té složky, tak by jsem dal další dvojklik, který by pak pro tu složku nastavil heslo. Mohl by prosím někdo takový bat soubor vytvořit.
A proč a jak by měl .bat soubor reagovat na dvojklik? A kde vezme jméno složky? A kde vezme heslo? A jakou metodou má složku "zaheslovat" a kde vezme tu metodu?
Tady jsem našel nějaký skript, který by měl složku skrýt a uzamknout, ale funguje je to jenom na na půl, složku skryje ale nezahesluje. A já bych poprosil to prosím to nějak upravit do funkční podoby, kdo se v tom vyzná.
@ECHO OFF
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"goto ODEMCIT
if NOT EXIST mojeSlozka goto MDmojeSlozka
:POTVRDIT
echo Urcite chces tuto slozku uzamcit? (Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto ZAMCIT
if %cho%==y goto ZAMCIT
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Neplatny vyber
goto POTVRDIT
:ZAMCIT
ren mojeSlozka "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Slozka uzamcena
goto Konec
:ODEMCIT
echo Pokud chces slozku odemcit, napis heslo
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== ahojgoto CHYBA
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"mojeSlozka
echo Slozka byla uspesne odemcena
goto Konec
:CHYBA
echo Neplatne heslo
goto Konec
:MDmojeSlozka
md mojeSlozka
echo mojeSlozka byla uspesne vytvorena
goto Konec
:Konec
Jo, zaheslovaný ZIP je pro laika asi nejjednodušší, i když to má své mouchy (a ne malé).
Encfs je i pro WIN (v nějaké snad betaverzi), jestli by fungovalo i na FAT, to by se muselo zkusit (šifruje i názvy souborů, takže teď nevím, jestli by to FATka skousla, možná ano). Taky nevím, jestli se dá nainstalovat jen do té FAT a z ní pak provozovat, protože instalovat do každého PC, kde to chceš použít, by se ti asi nelíbilo. Zato provozování je pak jednoduché a dobře funkční.
Dost neúplná otázka.
1) Kdo umí jen klikat a neumí číst a psát, ať si počítač nepořizuje.
2) Radši napiš, čeho chceš dosáhnout, co je cílem. Proč by se měl adresář zaheslovávat a co by to zaheslování vlastně mělo znamenat? Před cizími uživateli lze adresář chránit běžným nastavením práv. Před správcem počítače nemá cenu chránit nic, protože on si stejně může poradit se vším. Takže se chceš chránit sám před sebou? Pro zašifrování souborů lze využít např. program encfs (jestli je i pro WIN, nevím).
Tady nejde o žádné "zaheslování" - mimochodem poněkud nesmyslný termín, nastavení atributů a zmatení systémovou složkou (tady Control Panelem) není žádná ochrana. Každý, kdo nepoužívá jen windovsí vyhledávání, ale třeba Total commander adresář i soubory najde. A heslo otevřeně v baťáku? To nezastaví ani desetiletou holčičku ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.