Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zobrazování obrazců na monitoru

Od: toriel odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

bez zjevne priciny se mi na monitoru objevily obdelnickove obrazce a monitor problikava. Postavy ve hrach se paprskovite rozpiji jako obraz na rozbitem zrcadle. Nainstaloval jsem nove ovladace, ale nic se nevyresilo. Preinstaloval jsem windows a zdalo se, ze je vse vyreseno, bohuzel jen do okamziku, nez jsem instaloval ovladace graficke karty, pak se "moribundus" *smich* vratil. Nenapada vas nejaky zpusob reseni? Abych nekoupil novou grafarnu a problem byl jinde.

Mam GF 7600GS, netaktovano, zdroj 450W.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkus nainstalovat jinou verzi ovladačů, klidně i starší. Jak tem problém vůbec začal? dělá to pouze ve hrách?

toriel
hodnocení

Problem zacal z niceho nic, kdyz jsem hral Gothica 3. Najednou se mi roztristily postavy a textury. Na pozadi plochy se mi zobrazuji ty barevne obdelnicky. Pokud ovladace odinstaluju problem vyresim, ale to si nezahraju. Taky to hlasi chybu: nvuClockInit failed.Po odkliknuti se zobrazi okno: G_VGA.exe- Chyba aplikace a v nem: Instrukce na adrese 0x00000000 odkazovala na adresu pameti 0x00000000.S pameti nelze provest operaci:read

troja*

Nejdříve si stáhni ovladače nVidia 175.19 a 178.24 - na C: vytvoř adresář nVidia - následně odinstaluj všechny ovladače ke graf.k. - projeď CCleanerem a stažené ovladače instaluj do C:nVidia, kde si sami vytvoří podadresáře 175.19 a novější 178.24 Jedu a to bezproblémově. Možná chyba je ve hře. Zkontroluj hru na systemrequirementslab.com/...

doplněno 17.12.08 13:46:

Tak mám Athlon 999 MHz 512 Ram a mně by to nevzalo - ale grafika mi stačí.

doplněno 17.12.08 18:53: Ta grafika GF 7600GS, netaktovano, zdroj 450W - je víc než dobrá, ale rozhodující je procesor a RAM
toriel
hodnocení

Vyzkousim to. Protoze jsem presvedceny, ze pes je zakopany v tech ovladacich.*jasne*

Problem ve hre asi nebude, zprvu jsem si to taky myslel, protoze ten Gothic je silenec, ale ozkousel jsem i dalsi gamesky a problemy byly stejne.

toriel
hodnocení

Procesor mam Intel Dualcore 1.8 a RAM 2x 512MB. Instalace jakychkoliv ovladacu zpusobi popisovany problem. Jinak na doplneni: aplikace se spousteji uplne normalne, filmy funguji uplne normalne, flashovky funguji normalne. System slape, jak ma, ale ta grafarna...

troja*

... ale ta grafarna... - může být vadná? To by nešlo ostaní. Jedině použít jinou a pokud to bude o.k., pak je to ta grafárna

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]