Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrovská teplota hardisku

Od: vanasi® odpovědí: 15 změna:

Ahoj,tak jsem dal do starśího notebooku jiný harddisk 640gb,a po instalaci win7 se po 20 minutách objevila modrá obrazovka,nápis fatal error,poćítalo to od 0 o 100,pak se notebook vypnul,a tam,kde harddisk,to místo je vaŕící,hrozné horké.Tak jsem pak zkusil dát dalśí 2 hdd z jiných notebooků,ale poŕád stejný.Pŕedtím jsem tam mél ssd disk,a ten pracoval v pohodé.Jak to mám opravit?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Zkontroloval bych chlazení, tedy větráky, průduchy.

hodnocení

2x

A jaká je ta ohromná teplota? Můžeš ji vyčíst i přes S.M.A.R.T.
například:
crystalmark.info/...

hodnocení

1x

SSD nechte v NTB a pokud máte možnost a chuť si dát jiný HDD do NTB, dejte ho místo DVD jednotky

hodnocení

1x

A noťas bych používal jen na pevné rovné ploše a ne v posteli na peřině, na dece, na polštáři apod. To vše velice účinně omezuje větrání a přispívá k rychlému přehřívání a následné BSOD.

Také by vůbec neškodilo pomocí příslušnégho programu (HWmonitor, Aida, Speedfan apod.) změřit tu "obrovskou" teplotu HDD konkrétně.

Tak už nám konečně tu hroznou teplotu laskavě sděl ve °C. Bez toho není o čem se bavit, jasné?

still10k*
hodnocení

1x
Stáhněte tohle: sosej.cz/...
Spusťte stažený program a sledujte jak se mění teplota a výsledek zkoumání nám sem napište. Nejlépe i s obrázkem informací, které program vypíše o hardisku.
Opravdu to dělají všechny magnetické hardisky, které jste do notebooku vložil? Stejně vařící?

hodnocení

Ta teplota je hrozná,dám tam dlań,a neudrźím ji,jak je to místo vaŕící,asi po 20 minutách.

To je něco teda. Jestli máš studené ruce, tak se i normální teplota disku může zdát vysoká. Co to takhle exaktně změřit, jak ti dady radí?

Kolik stupňů je hrozná teplota?
Bez tohoto údaje se nedá absolutně nic jinýho poradit.

hodnocení

0x

Prosím, řekněte mu ještě aspoň 10x, ať sem hodí teplotu ve °C z exaktního měření. Jinak to z něj nevydolujeme.

hodnocení

Prosim Vas,na tý teplotě vůbec nezalezi,vlozim tam hdd z jinýho notebooku,kde funguje normalně,takze je chyba v notebooku,ne v hdd.Tak jak to opravit?

hodnocení

0x

Asi si z nás děláš srandu. Dobře si přečti svůj vlastní nadpis a pak celou otázku a rozhodni se, co vlastně chceš.

Teplota HDD je zatraceně podstatná a neměla by přelézt 40°C. A chceš něco poradit, ale na naše rady vůbec nereaguješ. Když konečně zareaguješ, tak způsobem, který je zase k ničemu. Promiň, ale "chyba je v notebooku, tak jak to opravit?", to si z nás znovu děláš srandu, když nenapíšeš vůbec nic, čeho bychom se mohli chytit. Chceš ty vlastně vůbec poradit*sok*

hodnocení

0x

Pŕedtím jsem tam mél ssd disk,a ten pracoval v pohodé Osazen originál výrobcem notebooku? Pak při výměně za HDD může být velmi špatně chlazen, výrobce nepočítal s výměnou...jen nápad...nevím, jaké máte, rádci, zkušenosti s takovou záměnou...já to prozatím řešil vždy obráceně...původní HDD za SSD disk...a nebyl problém...

doplněno 28.02.18 19:10:

vanasi 18:47 Vzdyt predtim to fungovalo normalne,vsechno zacalo az po instalaci ssd disku ..po instalaci ssd disku? ...ne hdd?... a teď tomu už vůbec nerozumím...trochu rozveďte?

doplněno 02.03.18 09:36:

Tazatel se nám "nějak" ztratil...nebo ještě pořád laborujete a měníte a měníte a tedy výsledek veškerý žádný?

hodnocení

To je ono,ten ssd disk tam kdesi,mozna v biosu ,zmenil nejaka nastaveni,a ted to blbne.Vzdyt predtim to fungovalo normalne,vsechno zacalo az po instalaci ssd disku.Jak vratit puvodni nastaveni?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]