Nejste přihlášen/a.
Mám letitou jehličkovou tiskárnu Epson LQ 1050+. V poslední době zlobí podavač, konkrétně kloužou gumové podávací válečky. Existuje nějaký způsob, jak časem ztvrdlý povrch válečků zase změkčit?
jak zde již padlo, obrousit. Pokud je guma hodně ztvrdlá lze navléknout tenkostěnnou gumovou hadičku, nebo zakoupit nějaké mezikolo nebo hnací kladku do videa nebo magnetofonu ( stále jsou v prodeji ). Záleží na tvaru a velikosti. Možná něco najdu doma, gumových koleček z různých podavaů mám, kdyžtak vnitřní poštou
A je to ! Samotné obroušení válečků moc nepomohlo, táhlo to papír k jedné straně, takže se šprajcoval. Pomohlo "natažení" 2 přítlačných pružin. Jenže to bylo nutné na pohled poměrně složitý podavač komplet rozebrat. Moc se mi do toho nechtělo, ale povedlo se mi ho nejen rozebrat, ale dokonce i složit zpátky
. Překvapilo mě, jak je to zařízení v podstatě jednoduché a že k jeho kompletnímu rozebrání a složení stačí ruce a malý šroubovák na odjištění 2 ségrovek (a pak už si jen pamatovat, jak to původně bylo
). Geniální konstrukce. Holt naši předkové uměli a nedělaly výrobky na rychlou spotřebu.
Ak valčeky nie sú kruhové, ale majú jednu zo strán sploštenú, tak "chytajú" papier stále na rovnakom mieste (napr. Canon L6300DN). Tu stačí pretočiť/posunúť gumičku na nepoužívanú/nezodratú plochu (napr. tenkým šróbovákom zasunutým pod gumičku sa táto posunie po niekoľkých otáčkach šróbováka) a tlačiareň podáva papier ako nová...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.