Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat monitor k počitači?

Od: kaloun odpovědí: 8 změna:

Potřeboval bych poradit s výběrem monitoru k PC,ale nevím který,Pomoz te mi prosím. :(

czc.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

0x

...aneb která barva je nejlepší? = málo informací

jakou velikost?, jaké rozhraní? do jaké ceny?

doplněno 25.11.12 22:28:

Osobně jak doma, tak v práci používám Dell - 24 palců a již dlouholetá spokojenost..

kaloun
hodnocení

barva černá,LED,Úhlopříčka obrazovky 22,

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mně se líbí tenhle.

telon
hodnocení

0x

Hlavně s IPS podsvícením. Chtěl jsem ušetřit, koupil bez této technologie a hořce lituji. Teď budu muset stávající monitor prodat se ztrátou a jít stejně do IPS. Je sice mnohem dražší, ale ten rozdíl je propastný. Samozřejmě, pokud na tom chcete dělat jen účetnictví, tak vám IPS bude k ničemu...

IPS podsvícení je co? IPS je typ LCD panelu. Podsvícení může mít LED nebo CCFL.

V dnešní době bych bral určitě s LED podsvícením. Ale záleží na co monitor má. Jestli na prohlížení internetu nebo na grafiku, to je sakra rozdíl :)

telon

Co taky předpokládat než že mě někdo bude chytat za slovo. Myslel jsem, aby ten monitor hlavně disponoval IPS, jinak s LED podsvícením souhlasím. I na Internetu jsou ovšem fotky a videa a ten rozdíl v kvalitě podání barev a pozorovacích uhlech je dramatický. Z těch panelů na které vede odkaz tazatele bych už žádný nechtěl ani zadarmo.

olinlitomerice
hodnocení

0x

...koukám že jdeš po větších...měl jsem 17 palců, přešel na 19" a vracet na menší bych se už nechtěl. Kluk přes počítače doporučuje BENQ nebo ACER podsvětlený TLD technologií -že to nevidí s LED diodovým do budoucna dobře. Ledkový dobře podsvětlujou i při přímém slunci. Osobně bych volil LED kvůli spotřebě. TLD podsvětlení vydrží tak dva roky nepřetržitého provozu a jde na servis...teda u BENQu. Vyber s vestavěnými reproduktory (co kdyby), výstupy D-Sub(VGA)+DVI+HDMI, může mít i USB, výstup na sluchátka se taky hodí a s trochou přepychu i dotykáč ( okolo 15 000,-Kč*smich*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]