Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do HP Probook 450 G2 se vylilo trochu vody

Od: hanicka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Potřebovala bych poradit.*vezen*
Bohužel včera nedopatřením se my na numerickou klávesnici u notebook HP Probook 450 G2 vylilo trochu vody s
citronem. Nic velkého, pár kapek. Po okamžitém vypnutí notebooku ze zdroje,
následném vysušením a zapnutí, přestala fungovat některá tlačítka na
klávesnici viz příloha. Je zajímavé, že to postihlo i abecední
klávesnici, přitom tam voda vůbec nezasáhla. A také je zajímavé, že
tlačítka nefungují tak rozděleně od sebe? Že by to mělo rozdělený okruhy?
Nevím, každopádně rozdělávat a podívat se sama do notebook si
netroufám. Nic nesmrdělo, že by se vypálilo atd. Notebook jinak funguje bez
jakéhokoliv problému, jede na 100% bohužel bez nefunkčních tlačítek na
klávesnici na práci nereálný. Notebook vlastním cca 3 roky kupovaný na
mallu.cz. Chtěla bych se Vás dotázat, je možnost to vyčistit popřípadě v jaké cenové relaci se pohybuje výměna celé klávesnice?

Jistě někdo má podobné zkušenosti s daným problémem.

Předem moc děkuji za odpovědi rady/typy*slunce* Hana

Do HP Probook 450 G2 se vylilo trochu vody
Do HP Probook 450 G2 se vylilo trochu vody #2
Do HP Probook 450 G2 se vylilo trochu vody #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

2x

kdyby se nezadařilo sehnat jinou - tak se v nejhorším dají použít i tyto polepky ,na netu jich najdete spoustu.

mironet.cz/...

hodnocení

2x

sema-for.cz/...

doplněno 08.02.18 08:34:

Ono "musí-nemusí"... někdy prostě člověk na výběr nemá. Já používal snad rok externí klávesnici, protože jsem nemohl sehnat náhradní. Pak na bazoši byl inzerát s NTB na díly - přemontoval jsem a ok... jenže NTB se mi spálil za pár týdnů, takže investice byla vlastně zbytečná.

Já píšu 10ti - takže podsvícení mi jen vadí - stačí mi standardní výstupky na FaJ... Doporučuji všem :)

hanicka*
hodnocení

Ta je bohužel nepodsvícená *hi*

hanicka*
hodnocení

Toto je třeba podsvícena ale anglická *plac*

ebay.com/...~

ze spodu musí být černá + 2 konektory- jeden klávesnice a druhý podsvícení. Ne jeden konektor a stříbrná. Ale děkuji za typ*palec*

hodnocení

0x

ono spálení mikrovlákna nesmrdí... v té klávesnici může být i nepořádek, který je teď slepený...

Máte to vysušený? Několik minut nebo dnů? Nejdřív bych zkusil vyfoukat vzduchem. Demontáž klávesnice není těžká, ale někdy stačí špatně popotáhnout a máte po NTB.

Zkuste pro začátek vyčistit vzduchem (sprej se stlačeným vzduchem, kompresor), napojte i normální klávesnici na USB - měla by fungovat. Náhradní klávesnice je cca. 800,-. Ne vždy se podaří politá zprovoznit.

still10k*
hodnocení

0x
Dobry den, zda se, ze tim cistenim se necistoty jeste vice roznesly. Tech nefunkcnich klaves je opravdu hodne. Cisteni je mozne, ale zdarny a trvaly vysledek neni jisty. Radsi kupte novou. Nebo pouzitou z havarovaneho stroje, kouknete po inzercich. Ceny za klavesnice jsou ruzne, ale v prumeru muzete pouzitou koupit okolo 300-400, novou okolo 600-800 vcetne dopravy.

hanicka*
hodnocení

Zdravím moudré lidičky. *slunce*

Díky za reakci, je to tak, musíme vyměnit celou klávesnici. Neměl by PROSÍM někdo nějaký typ, kde sehnat českou podsvícenou klávesnici na notebook HP ProBook 450 G2?*nevi* Našla jsem, ale zatím jen anglické. Chybí česká diakritika u horních čísel " ěščř atd.."*plac*

Do HP Probook 450 G2 se vylilo trochu vody #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]