Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni. Před pár dny jsem čistě reinstaloval windowsy 10. Jediné, co jsem udělal, tak stáhnul aktualizace přes windows update, otevřel IE, stáhnul hru Black Desert Online z offiko stránek, stáhnul steam, nainstaloval hry přes steam. Pak jsem otevřel správce úloh a koukám, že tam je nějakej com surrogate. Hledal jsem na netu a zjistil, že to je trojan a je těžký ho odstranit. Za prvý, vůbec nevím, jak se mi mohl dostat vir do pc, když jsem nic jinýho nedělal na počítači, ani nenavštívil žádný stránky, do té doby, než jsem hledal ten vir.. Všichni psali, že jim to extrémně vytěžuje hdd, ale mě to vůbec nic nedělá. Když dám otevřít cestu k souboru, tak to najde jen jeden soubor C/windows/system32/dllhost (má to 21kb). Nikdy jsem ještě na počítači žádnej vir neměl, i když jsem dřív stahoval všechno i z pochybných stránek, tak ani nevím, jak to ostranit. Počítač jsem zkusil projet deffenderem, ted zkouším avast a taky nic nenašlo. Je možný, že to prostě ani vir není? A popřípadě, stačí jen ukončit proces a soubor smazat? Nerad bych přeinstalovával celý počítač znova. A je vůbec nějaký způsob, jak najít viry, které antivir nenajde?
Díky a hezkej den
Ještě bych doplnil, že windowsy byly nově staženy z officiálních stránek. Ted jsem našel, že je to prý nějakej "bug" ve windows v listopadové verzi nebo co.. Tak ani nevím, jestli se to mám pokoušet nějak ostranit..
A omlouvám se, že je dotaz ve špatné sekci, překlikl jsem se
Tak se jedná o systémový soubor. Zkusil jsem čistou instalaci na starém notebooku a proces tam byl už při nainstalování.. Nechápu teda, proč lidi na netu šíří, že to je vir, pak se to snaží odstranit a akorát si pokazí windowsy a musí pak reinstalovat.. Prostě to není vir, leda, že by microsoft dodával windowsy rovnou i s malware
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.