Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plocha - jak přidat k hodinám i dny

Od: marian® odpovědí: 12 změna:

mam takovy dotaz " da se nejak udělat aby se mi zobrazovaly i pravo dole na liště kde jsou hodiny i dny jako .ponděli utery :::::atda jestli to jde tak jak to nastavim dik

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Mariane,každé umístění čehokoliv na plochu ti zpomaluje náběh systému při startu.Platí to i pro programy a soubory na liště.Vždyť to kliknutí zase není takové zdržení,aby ses dozvěděl,co potřebuješ!Jsou lidé,kteří mají na ploše soubory se stovkami stažených fotografií a je jím na obtíž je soustředit do direktoriářů a tam odtud je otvírat.A strašně nadávají,jak je ten počítač pomalý.

JABRAKA

aeghort*

To určitě, čím čistší počítač, tím lépe. Nicméně mnou navrhovaný Tclock žere asi 5 MB paměti. Tak malá položka by na dnešních průměrných sestavách neměla být skoro ani znát. Pokud to opravdu potřebuje, nechť směle instaluje. Je to ale další balast a to by si měl každý uživatel PC u programů běžících na pozadí uvědomit.

doplněno 17.12.08 00:12:

U této funkce bych se přimlouval za co nejjednodušší řešení. Buď nějak ručně Tclock osekat (zdrojové kódy jsou k dispozici) anebo najít ještě jednodušší program.

hodnocení

děkuji v šem za odpovědi a rady ale to co napsal jabraka je myslim promě jako laika na pc dostačujici ponaučeni jo a to stěma fotkama co pišeš je přesně problem me dcery co je direktoriaře nevim ale jinak ještě jednou dik

troja*

Direktoriář = Adresář = Složka , Soubor = Dokument , do Složky se ukládají Dokumenty související se složkou , Složky mohou mít více Složek = Podsložky ,

N.př. Složka: DOVOLENÁ 2008

Podsložka: Tatry 2008 a v ní Dokumenty = jednotlivé foto z Tater

Podsložka: Letní tábor Písek 2008 a v ní Dokumenty = jednotlivé foto z tábora

Podložka: Praha 2008a v ní Dokumenty ...

Takto se nejlépe spojují Dokumenty do Složek stejného obsahu, jako korespondence pro jednu osobu, pro jeden úřad, pojišťovnu a pod.

doplněno 17.12.08 08:24:

Správně: Takto se nejlépe spojují Dokumenty stejného obsahu do Složky, jako korespondence pro jednu osobu, pro jeden úřad, pojišťovnu a pod.

sondaw*
hodnocení

1x
Nemohu souhlasit s Jabrakou, že umístění čehokoliv na plochu ti zpomaluje náběh systému při startu. Záleží na tom co a jak na plochu umístím. V současné době mám na ploše + v liště 64 ikon ZÁSTUPCŮ programů, souborů, složek., disků, prohlížečů...se kterými pracuji.
Zástupce nejpoužívanějších programů mám v jedné složce umístěné na liště, celková velikost plochy je 98,6 kB.
Momentálně mám na záložním disku složku s 5GB obrázků, které zpracovávám, na ploše systémového disku mám zástupce této složky o velikosti 331 bajtů. Opravdu mi tohle všechno zpomaluje systém, který nabíhá během několika sekund?
Současně pomocí CCleaner mám zakázané programy, které nemusí nezbytně nabíhat současně se systémem, po spuštění PC spouštím antivirový program s firewallem, Skype a AtomicAlarmClock.
Pro zrychlení počítače (i jeho spouštění) je nutná pravidelná údržba - čištění vč. registru, defragmentace ap
Pokud tedy na plochu umístím jen pouhé zástupce, nevěřím, že mi zpomalují systém

Hmmm kolega Jabraka má dokonce pravdu, hrajete si tady se slovíčky- ty řikáš: Momentálně mám na záložním disku složku s 5GB obrázků, které zpracovávám, na ploše systémového disku mám zástupce této složky o velikosti 331 bajtů...ano to ti systém nezpomaluje, zástupci ti to viditelně nebrzdí, zvláště u nových pc. Tapeta malilinko,ale nová pc to neřeší.

Nicméně Jabraka řekl- stažené obrázky na ploše- v tom má pravdu, plno lidí to tak má a je to opravdu brzda, obzvláště pokud je to pc starší, nová to opět nějak neřeší a kousnou skoro cokoliv.

Takže se tu nehádejte a oba máte defakto část pravdy *frajer*

troja*

... zkráceně - ikony = zástupci prg na Ploše nezpomalují, ale mnoho uživatelů má celé prg na Ploše. Je tam, byť malé zpomalení, což u nových beden je zanedbatelný - z vlastní zkušenosti platí pro W-XP prof.

No to je přesně co jsem psal ne? *frajer*

Nic proti zkušenostem,ale platí to od dob win95 až po tu slavnou Vistu ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Marian.na ten časový údaj dvakrát klikni.Sděl,co to udělalo!

JABRAKA

hodnocení

vyskoči jen okno kde je ten datum a ty hodiny to je to same když dam -start-ovladaci panely-datum čas

doplněno 16.12.08 18:15:

ale když nato najedu myši tak se ukaže 16 prosince2008 ale sem myslel aby to tam bylo pořad

aeghort*
hodnocení

0x

Tak to půjde zřejmě jen nějakým programem. Zkusím pohledat.

doplněno 16.12.08 23:41:

Tvůj problém by měl vyřešit program Tclock. Nefunguje ale na Windows Vista.

sondaw*
hodnocení

0x

Osobně používám Atomic Alarm clock a jsem moc spokojená, je skinovatelný, je k němu čeština

stahuj.centrum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]