Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovení licence windows 10

Od: pavel78 odpovědí: 3 změna:

Ahoj měl bych jeden dotaz,koupil jsem si k vánocům nový notebook na alza.cz a ted měsíc po mi najednou notebook začal psát že licence pro windows10 brzy vyprší,a já vůbec nevím co s tím žádný produkt key jsem k tomu nedostal,a ani jsem nikdy nic neaktivoval,poradíte mi prosím co s tím?

moc děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud byl Windows předinstalován, tak od osmiček výš už se k tomu žádný product key zvlášť nedával. Licence je vázaná přímo na základní desku mělo by to jít normálně online aktivovat, aniž by bylo potřeba něco zadávat. Pokud nelze, zkuste aktivaci přes telefon. Návod tady (počítač sám vygeneruje kód a telefonicky se ověří u microsoftu, jestli je tam platná licence).
servispckupka.cz/...
Jen tedy předpokládám, že jste zakoupil notebook s už nainstalovaným systémem Windows 10

Zkuste to nejprve přes nastavení - aktualizace a zabezpečení - Aktivace - aktivovat (tím by se měl aktivovat přes internet)

hodnocení

0x

A když nepomůže předchozí rada, tak pokud jste kupoval notebook s OS (W10), obraťte se na Alzu, ať vám poradí, nebo pak ten ntb reklamujte. Do záruky spadá i SW.

hodnocení

0x

Začal bych tím, že se podívám do faktury, jestli jsou tam windowsy a za kolik. Pokud ano, je to na reklamaci u prodejce. Pokud ne, budeš muset koupit licenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]