Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vrátit cyklus -Python

Od: jirkaleaguecz* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jsem začátečník a snažím se vytvořit jednoduchý zámek na aplikace. Bohužel nevím, jak udělat, aby mi to psalo "Wrong password" vždy, když to heslo zadám špatně. Poradíte mi prosím? :)

Jak vrátit cyklus -Python

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

To jsi tedy ten jednoduchý dotaz do vyhledávače opravdu mohl zadat.

Jak vrátit cyklus? No, především tam žádný nemáš. Já bych napsal třeba něco jako:

x = input ("napiš heslo")
while (x != 1234):
_odsadit_ print ("špatné heslo")
_odsadit_ x = input ("napiš heslo znovu")
os.startfile (...)

(Podrobně python neznám, takže nevím, zda se nerovnost píše != nebo "menšítkovětšítko" apod.)

A ještě otázka: Není python skriptovací? Nepřečte si každý to správné heslo z programu?

Pozn: Tím _odsadit_ označuji místo, kde má být text odsazen, automatická korekce poradny mi odsazení maže.

jirkaleaguecz*
hodnocení

Díky moc, jsem začátečník a dělám to jen tak pro pobavení, navíc bych to převedl do .exe, takže šance, že si to někdo přečte je menší :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]