Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dnes partnerka dávala aktualizaci na notebooku lenovo b50-70 (asi starší model), trvalo to prý 3 hodiny a pak počítač přestal fungovat s chybou v obrázku. Jak se z toho dostat?
Známý mi poradil: Dostat se do BIOSu, najít a vypnout položku FastBoot, restartovat počátač, systém pak naběhne v "osekaným módu" a tam pak oddělat aktualizaci nebo alespoň zálohovat data.
Každopádně nevím, jak se na tom modelu dostat do biosu a celkově vůbec si nejsem moc jistej.
Mrkněte na to prosím, budu rád za všechny rady s postupem pro blbce
Děkuji a dobrou noc
zkuste se dostat do nouzového režimu - opakovaně zapnete a při bootu vypnete "natvrdo", případně vyjmete baterku, přes napájení zapnete a vytrhnete drát... Při třech takových vypnutích by se měl zapínat "do nouzového režimu".
V nouzáku zkusíte mrknout, jestli je tam bod obnovení před onou aktualizací. - tu zadáte
Kolego, díky za upřesnění možností dostat se do nouzáku v daném případě.
Mám dva hloupé starší NTB, kde tato klávesa neplatí... tedy když jsem potřeboval, nefungovala... nabízelo se jen "možnost opravy systému" a "spustit normálně" - takže abych se dostal do nouzového režimu, řešil jsem třemi tvrdými restarty. To mi pomohlo vždy.
Nevím, jak moc to škodí PC / NTB. Disky, který má syn s pohádkami přes USB v TV trhá už 2 roky snad denně při zapnuté TV a kabel vymění do druhého HDD bez zjevného poškození.
Ale máte pravdu - není to korektní a doporučená varianta - jen někdy nezbude než improvizovat.
"Natvrdo" nevypínat, hrozí kolaps hardisku a bůhví čeho ještě. Do nouzového režimu se dá dostat normální cestou, nemusíte takhle zbytečně ničit zařízení.
Do nouzového režimu Windows se na PC už od nepaměti dostává opakovaným mačkáním F8 po startu. Naběhne menu, jedna z položek je "Nouzový režim".
ad doplněno 26.01.18 17:44:
V takovém případě se Enterem odmáčkne "Spustit běžným způsobem" a okamžitě se musí opět začít mačkat F8.
V některých případech se opravdu může stát, že nabídka nouzového režimu je nedostupná. V takovém případě se opraví spouštění systému pomocí instalačního média.
Link pro tazatele: servispckupka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.