Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows aktualizace- nejde počítač

Od: mrgandy* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

dnes partnerka dávala aktualizaci na notebooku lenovo b50-70 (asi starší model), trvalo to prý 3 hodiny a pak počítač přestal fungovat s chybou v obrázku. Jak se z toho dostat?

Známý mi poradil: Dostat se do BIOSu, najít a vypnout položku FastBoot, restartovat počátač, systém pak naběhne v "osekaným módu" a tam pak oddělat aktualizaci nebo alespoň zálohovat data.

Každopádně nevím, jak se na tom modelu dostat do biosu a celkově vůbec si nejsem moc jistej.

Mrkněte na to prosím, budu rád za všechny rady s postupem pro blbce :)

Děkuji a dobrou noc

Windows aktualizace- nejde počítač

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrgandy*
25.01.18 22:40
hodnocení

.

Windows aktualizace- nejde počítač #2
Windows aktualizace- nejde počítač #3
Windows aktualizace- nejde počítač #4

hodnocení

0x

Zlaté pravidlo pro opravu čehokoli: Najít/stáhnout manuál a přečíst ho.

hodnocení

0x

zkuste se dostat do nouzového režimu - opakovaně zapnete a při bootu vypnete "natvrdo", případně vyjmete baterku, přes napájení zapnete a vytrhnete drát... Při třech takových vypnutích by se měl zapínat "do nouzového režimu".

V nouzáku zkusíte mrknout, jestli je tam bod obnovení před onou aktualizací. - tu zadáte

doplněno 26.01.18 17:30:

Kolego, díky za upřesnění možností dostat se do nouzáku v daném případě. *palec*

doplněno 26.01.18 17:44:

Mám dva hloupé starší NTB, kde tato klávesa neplatí... tedy když jsem potřeboval, nefungovala... nabízelo se jen "možnost opravy systému" a "spustit normálně" - takže abych se dostal do nouzového režimu, řešil jsem třemi tvrdými restarty. To mi pomohlo vždy.

Nevím, jak moc to škodí PC / NTB. Disky, který má syn s pohádkami přes USB v TV trhá už 2 roky snad denně při zapnuté TV a kabel vymění do druhého HDD bez zjevného poškození.

Ale máte pravdu - není to korektní a doporučená varianta - jen někdy nezbude než improvizovat.

still10k*

"Natvrdo" nevypínat, hrozí kolaps hardisku a bůhví čeho ještě. Do nouzového režimu se dá dostat normální cestou, nemusíte takhle zbytečně ničit zařízení.

still10k*

Do nouzového režimu Windows se na PC už od nepaměti dostává opakovaným mačkáním F8 po startu. Naběhne menu, jedna z položek je "Nouzový režim".

still10k*

ad doplněno 26.01.18 17:44:
V takovém případě se Enterem odmáčkne "Spustit běžným způsobem" a okamžitě se musí opět začít mačkat F8.

njn, mělo by... mně to dvakrát nešlo - asi chyba metrixu...

still10k*

V některých případech se opravdu může stát, že nabídka nouzového režimu je nedostupná. V takovém případě se opraví spouštění systému pomocí instalačního média.
Link pro tazatele: servispckupka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]