Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor okolo 3tisic

Od: eldor odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mohl by někdo doporučit nějaký monitor okolo 3tisic? Postupným zužováním výběru jsem dospěl k těmto dvěma, pro který byste se rozhodli vy a proč?
lcd-monitory.heureka.cz/...
alza.cz/...
Monitor je především na práci (což není grafika), hry max párkrát do měsíce. Občas nějaké videa, ale to jako běžný uživatel. Děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

3x

Co třeba BenQ GW2480? Flicker-free, Low Blue Light, snímač okolního světla, mám monitor od Benq a jsem maximálně spokojený.

nox®

Tak s ostatními bohužel porovnávat nemohu, ale řekl bych, že to bude plus minus na stejno. U BenQ můžu vypíchnout právě ten snímač okolního osvětlení, což je při práci docela příjemná věc.

eldor
hodnocení

Ten vypadá moc dobře, akorát jsme už zas o 7-8stovek výše, což bych řekl, že je přirážka za kvalitní značku... Ten Acer má tyhle vychytávky taky WideColorGamut sRGB, FlickerLess, BlueLightFilter, ComfyView, ZeroFrame.

still10k*
hodnocení

1x

Pokud bych si musel vybrat z techto dvou, vzal bych AOC, je to kvalitni vyrobce, ma mensi spotrebu a v baleni jsou i kabely. Aceru neverim, vyrabi sunty.

doplněno 26.01.18 14:12:

Ale díky za tip, znamý chtěl po mě tip na monitor do kanclu, já mu nalinkoval tenhle AOC a prý láska na první pohled, dopoledne pro něj byl v CZC :)

krtek66
hodnocení

1x

ACER má DVI navíc jinak jsou stejné...bral bych ten

hodnocení

1x

já si koupil philipsa - starší model s repro - kolem stolu mi ubylo pár kabelů a dvě větší bedny...

Jsem spokojen... Krásné jasné barvy, ostré...

Pokud máte místo a můžete koupit TV - kupte malouTV. Pokud ne a potřebujete jen monitor, pak třeba lcd-monitory.heureka.cz/...

Za 3500 jsem viděl televize.heureka.cz/...

doplněno 25.01.18 08:48:

Acer neuznávám jako levný NTB, ale monitory jsem měl dva a každý byl používán denně cca. 6 let, než se šlo pro větší... Jeden dokonce jede stále v rodině - to bude asi 10 roků...

Jenže to bývalo vlastně u všeho staršího... firmy si často ničí svou značku chamtivostí - dělají z levnějších dílů a v třetích zemích... V každém případě máte 2 roky čas uplatnit reklamaci. Takže pokud vydrží ty dva roky, další už jsou pohoda...

Osobně bych si z těch dvou opravdu nekoupil žádný.

eldor
hodnocení

Díky za tipy. Rád bych něco 24", jednoho Philipse jsem tam jeste včera večer měl, ale lidi psali, že při zapnutí svítí ostré modré světlo (asi s logem) a umírají při tom oči.

Pokud jim něco svítí, jsou neschopní to vypnout.

planetka*
hodnocení

1x
eldor
hodnocení

Nějak mi uniká pointa, proč brát staré TN, když se za tyhle peníze dají sehnat IPS? K čemu mi bude odezva 2ms, když hry hraju minimálně? Datumy komentářů u výrobku mluví jasně.

eldor
hodnocení

Pánové, děkuju za rady. K tomu Aceru se zatím přikláním víc, protože má právě to DVI navíc. Žere sice trošku více, ale to jsou zanedbatelné hodnoty. U těch AOC jsem četl, že při drknuti do stolu se zakýve, čili noha asi nebude úplně 100%. Na Alze teď ten Acer mají o 4kila levnější než se dá AOC sehnat a dávají k tomu kabel jako dárek.
Počkám ještě do odpoledne, jestli někdo přidá nějaké poznatky a jinak pro něj sjedu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]