Nejste přihlášen/a.
Občas (tak jednou denně) se mi stane, že při načítání jakékoliv stránky se mi
zpomalý načítání prohlížeče.
Někdy to trvá 10 sekund někdy až 10 min. Přitom u dvou dalších počítačů připojených
ke stejnému switchi se stránka načte hned. Dříve se mi to stávalo jenom na síti doma,
ted i na síti ve škole (ale max 1 min čekání). Po téhle prodlevě se pak ale zase stránky
načítají normálně. Používám firefox, ale když se to zpomalý a zkusím chrome tak u něj
se to taky načítá. Firefox jsem už obnovoval do původního stavu a nepomohlo to.
Začalo to zruba v době kdy se firefox aktualizoval do nové podoby (ale mám dojem že
ještě o něco dříve) . Někde jsem četl že má intel nějakou chybu a zpomalý se tak několik
počítačů - může to být tím?. Nebo mě napadá že mám ve firefoxu uložených hodně záložek,
ale tím to myslím nebude. Odinstalovat firefox a nainstalovat starší verzi mi to asi nedovolí.
Tak nevím co už jiného by mohlo pomoct.
Máte nějakou radu?,kromě obnovení počítače to továrního nastavení.
Ještě doplním, že během toho dlouhého načítání když se napojím v programu WinSCP
na FTP server - tak to proběhne hned. Takže od internetu bych odpojený být neměl.
Je možné, že vám něco na pozadí pracuje s internetem na portu 80, nebo daty na hardisku.
Zkontrolujte, co všechno se spouští po startu systému a kolik procesů zbytečně běží na pozadí. Vypněte vše, co nemusí nutně běžet pro potřeby systému, nebo aktuální práci.
Jaký používáte antivir? Proveďte hloubkový sken počítače. Případně můžete vyzkoušet antivir na chvíli vypnout, jestli náhodou nezdržuje prohlížeč on.
Takže jsem ve firefoxu zakázal aktualizace a nainstaloval starší verzi Firefox Setup 52.6.0esr.exe
pak jsem ve správci úloh v záložce Po spuštění zakázal některé programy
a avastem nechal spustit celkový test (viz obrázky).Po kliknutí na Vyřešit
to po mě chtělo číslo karty pro zkoušku zdarma, takže to jsem přeskočil.
Prozatím žádná delší prodleva načítání v prohlížeči nenastala.
To jste udelal dobre Novy Firefox Quantum ma jeste chyby, zmeny v jeho jadru jsou velmi razantni. Ted je aktualni verze 58, reakce na netu na tuto verzi jsou celkem pozitivni, nektere problemy z verze 57 jsou opraveny. Ale nektere pretrvavaji, takze vyvojari maji stale co delat
Tim nechci rict, ze vase problemy zpusobil FF, mozna je pricina jinde v systemu. Ale jestli vam toto reseni staci, to je dulezite.
Tak to bohužel nepomohlo. Dnes jsem přišel domů, zapnul notebook, podíval se na livesport,
zjistil že hraje manchester, přešel jako obvykle na tuhle stránku: ronaldo7.net/... ,našel tam (jako obvykle) tenhle odkaz: streamspn.com/... a to se dlouho načítalo.
Po 10 sekundách jsem ve druhé záložce zkusil google a měl jsem dvě záložky s točícími se kolečky.
Zkusil jsem odpojit a zase připojit internetový kabel, obnovil záložky a pomohlo to. Jenže po chvíli sledování
se mi to seklo zrovna v době kdy na druhém počítači vyskočilo okno s aktualizací windows.
Tentokrát nepomohlo přopojení a odpojení kabelu. Druhý počítač jsem odpojil od switche - taky nepomohlo.
Nešlo mi se připojit ani k FTP a hlásilo mi to i že je připojení k internetu omezeno.(přesto mobilem jsem přes wifi google načetl). Znovu jsem připojil a odpojil kabel a nic. Nechal jsem to být a asi po dvou minutách se to zpamatovalo
a teď to běží v pohodě. Druhý počítač nechám odpojený natrvalo a uvidím jestli se to zlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.