Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird+mazání zpráv a složek

Od: adecko® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

V práci používám pošťáka Thunderbirda. Na 90% jsem s ním spokojená. Jen mi trochu vadí, že neumí nic smazat.

Omylem jsem založila svou složku jako podsložku (na špatné úrovni) - klepnu pravou myší a vyberu smazat a nic se nestane. Chci smazat zprávu - totéž. Jediné místo kde nakonec jdou zprávy smazat je složka Nevyžádaná pošta (podle návodu na webu a nabídku Opravit složku) a to jen nabídkou Smazat nevyžádanou poštu. Zkusila jsem spustit Thundrbirda jako správce, ale nepomohlo. Nebo je takové chování normální?

Přeji pěkný den a stálé zdraví.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mám Thunderbird v PC doma (pro OS Linux) a je bez problémů, resp. jeho chování, které popisujete Vy, normální není. Jde tam normálně mazat zprávy i vytvořené podsložky. Píšete, že nepomohlo ani spuštění jako správce, tak už v práci jiný správce není? Neni Thunderbird pro více osob a spravován nějakým správcem sítě? No, mazat zprávy můžete v té jedné složce, když si je tam přesunete (přes pravé myšítko). Tu nesprávně vytvořenou podsložku zkuste smazat přímo ve složce Thunderbird (asi bude v Program Files na disku C, kterou prohledáte). Ovšem, nevím, jestli se tam dostanete, pokud je pracovní OS Windows možná pod správcem sítě. Zdravím!

hodnocení

1x

Dobrý den ! Já bych ThunderBird odinstaloval a znovu nainstaloval. Před odinstalací si vyexportujte Kontakty a Kalendář takto:

Kontakty
ThunderBird - Adresář - Nástroje:
- Exportovat - zvolit adresář a typ souboru Oddělený čárkou (*.csv) - Uložit.
- Importovat - Kontakty - Textový soubor...(.csv) - Další - a vybrat dříve uložený soubor s kontakty.

Kalendář (Lightning)
ThunderBird - Kalendář - Nástroje - Události a úkoly:
- Exportovat
- Importovat

hodnocení

Omlouvám se, že reaguju až teď, ale musela jsem dělat něco jiného. Odinstalace a nová instalace nepomohly.

hodnocení

0x

Nemůže být problém na poštovním serveru? Jako že TB si to sice u sebe smaže, ale ne na servru, který mu tu smazanou poštu pošle znovu?

still10k*

To ne, v takovem pripade by TB zobrazil infobublinu, ze nemuze pracovat se slozkou a proc. Obcas se mi to stane u IMAP, kdyz mam slaby signal.

Tady bude myslim problem v nedostatecnych pravech, jak pise Ben. Nebo v poskozenem profilu (nejaky config se asi mozna spatne ulozil).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]