Nejste přihlášen/a.
Prosím našel by se tady někdo kdo poradí úplnému ****** jak propojit dva routery?
Máme barák na všechny pokoje nám nestačí jeden router,koupily jsme nový router a chceme k němu ve vedlejším pokoji připojit ten starý koukala jsem všude na net a já to nějak nepochopím (změnit ip adresu ,něco zakázat něco povolit však já nevím ani kde bych se koukla na nastavení routeru tohle jde prostě mimo mě.
Do hlavního routeru nám jde kabel z půdy s internetem a druhý máme zapojit do WAN a ve druhém routru kam? WAN nebo do nějaké té vedlejší a co potom zkoušely jsme to a nefunguje to v hlavním se píše internet ano v druhém bez internetu.
Někde jsem četla že musí mít stejné jméno a heslo ale kde to změnit? já opravdu nevím kde nastavit,moc prosím poradí někdo opravdu tak abych to pochopila?
Navíc nový router jsme koupily stím že má silný signál a měl by nám pokrýt více místa ale jak zjistím jak je nastavený? prý nemusí být na 100% výkon nastavený,já opravdu nevím prosím někoho hodného o rady a velice velice děkuji Andrea
Původně jsem chtěla koupit takový ten opakovač signálu do zásuvky ale bylo nám řečeno že to vůbec nemusí fungovat že takhle je to lepší.
Děkuji moc za Vaši odpověď teď mi už jenom poraďte jak má jít v režimu BRIDGE (kde to nastavím) a kde mám vypnout DHCP server? Andrea
V návodu routru budeš mít základní nastavení. Po připojení napájení a napojení na počítač (kabelem ) zadáš v prolížeči počítače adresu routru kterou máš uvedenou v návodu ta adresa je ve číselném tvaru čili například 10.0.0.138 (routr Zyxel) .
To ti otevře první stranu nastavení routru / přihlašovací stránku / Heslo máš v návodu. Většinou to bývá admin
Další nastavení doplní kolega.
Kouzlo Jirkova řešení spočívá v tom, že se nemusí nic nastavovat, a je vhodné pro lamy, jako jsem třeba i já. Mám to tak už mnoho let, a naprosto bez problémů. Nahoře na půdě zařízení providera, jednotlivé vývody(LAN) z routeru, do bytů v baráku, a na jednom kabelu, který vede ke mně do bytu další router s WiFi a 4mi LAN porty. Kabel odshora zapojený normálně do WAN. Nic jsem nenastavoval, vše si našly routery samy. Jediné je ten co je připojený na providera, nastavit správně bránu, a to mi dělal provider.
Každý router to má udělaný malinko jinak, tak napiš přesný typ routeru.
Osovně mám propojený dva routery, v létě tři. Jeden je hlavní a vedlejší dva jsou propojený kabelem LAN - LAN.
Každý router má napevno nastavený svůj kanál a vedlejší routery mají vypnutý DHCP a stejný jméno i heslo sítě jako hlavní router.
Když se dostanu z dosahu jednoho routeru přepne se to na další.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.