Linux je operační systém zrovna tak, jako Windows. Tedy před Policejním virem nechrání, ale ten virus ho nenapadá. Instalací Linuxu jako druhého operačního systému nedosáhneš žádné ochrany na svém dosavadním Win7. Navíc by nebylo vhodné ho instalovat na stejný HDD, kde je teď Win7.
anonym0
Napises hned dve hlouposti a vysperkujes ji jeste dalsi hlouposti a nevidis na tom nic mylneho? :D
1. "Policejní vir" se týka i linuxu. 2. Není žadný problém mít víc OS na stejném HDD.
still10k*
Mýlíte se. Je to totiž přesně naopak. Nejdřív se instaluje Windows a pak teprve Linux. Instalátor Linuxu pozná, že je instalován na stejný disk s Windowsem a přizpůsobí tomu grub. Oproti tomu instalátor Windows toto neumí, on přepisuje bezpardónu zavaděč Linuxu. Ale díky že jste odpověděl pane Bene, alespoň mi svitlo, odkud má satam tenhle omyl a proč má jeho napůl mylný příspěvek 4 body.
still10k*
Proč to není vhodné? Používám dualboot W7+Ubuntu už od příchodu W7 na trh, je to absolutně bezproblémová kombinace.
still10k*
Zavadec Lilo je uz davno prekonana vec, naposled jsem ho pro domaci pc pouzil myslim v nejake starsi distribuci Mandrivy pred deseti lety. Dnes se bezne pouziva Grub. Dnesni distra maji velmi pokrocile instalatory, linuxovi vyvojati odvedli perfektni praci. Muzu odpovedne mluvit za Ubuntu a Lubuntu, na stejnem disku s Windows behaji absolutne bez problemu. Vyvojari umyslne prizpusobuji instalatory a jadro k soubehu se zabednenym Windowsem. Mint mi take beha dobre, ale ten testuji cca rok, nechci tvrdit neco, co nemam dopravdu dlouhodobe overene. . Nuze pane Bene, bude asi nutno oprasit Google, vzit vidle a jit se pohrabat v te nekonecne hromade navodu a clanku o instalaci W+tucnak
still10k*
Stale cekam na nejaky duvod pro vase tvrzeni pane satame. Vy jste uzivatel nejake distribuce Linuxu?
still10k - také provozuji v NTB na stejném HDD OS Windows i OS Linux, tak v tom problém není. Problém je, když někdo neumí udělat ten dualboot, nainstaluje si OS Linux až po OS Windows, které následně nespustí, protože tím přepíše zavaděč OS Windows. Z tohoto důvodu je asi pro méně znalé bezpečnější instalovat OS Linux na jiný HDD nebo flashku. Jinak, tento vir jsem měl i v OS Linux - ovšem, zablokoval jen prohlížeč a PC zatuhl. Pomohl restart PC a vyčištění prohlížeče (OS Linux nepoškodil).
still10k - no, jsem ochoten připustit svůj omyl, ale můj první OS Linux si do MBR zapsal LILO a OS Windows jsem už nespustil. Potom jsem se naučil udělat na NTB dualboot a později na jiném PC jsem provozoval OS Linux z flashky a tím odpadá problém se zavaděčem.
Napsal jsem jen svůj názor, který se navíc netýkal konkrétní kombinace W7 a Linux, ale obecně instalace dvou a více OS na jeden HDD nebo přesněji na jeden oddíl. I když jsem to možná nenapsal dost srozumitelně. Celkově na svém příspěvku nevidím nic mylného, na svém názoru si trvám, ovšem nikomu ho nevnucuji a netuším, proč bych ho měl odůvodňovat.
still10k - z Vašeho textu pociťuji lehký posměch . Já s OS Linux experimentuji asi 10 let, zkusil jsem si několik distribucí a dlouhodobě jsem zůstal u jedné (SLAX-7). S tím Googlem to je dobrý nápad a zřejmě se podívám, jak se doba změnila a kde je OS Linux nyní. Tímto končím naši výměnu názorů ajdu se hádat do Volné diskuze .
still10k*
Dekuji mistre satame, ze jste kvantifikoval sve zkusenosti s Linuxem. Mne je jasne, ze zadne nemate, jen jsem chtel narovnat ten vas prvni prispevek, ve kterem jsou ctyri vety a z toho jsou spravne jen prvni a treti. Druha a ctvrta jsou nesmysly. A jelikoz ma 4 body a hroti nebezpeci, ze by si to nekdo vylozil jako odpoved spravnou, tak jsem se do toho obul. To pisi jen abyste chapal me motivy. Nic osobniho v tom prosim nehledejte, vim dobre ze uceny z nebe nespadl
still10k*
Priznavam pane Bene, ze trocha posmechu mi tam asi unikla, i kdyz to neni bezny zpusob a format me komunikace. Ale uznejte ze si to trosicku zaslouzite, uz jen za ten umyslne zdanlivy dojem fundovane odpovedi, ktery jste se snazil vyvolat. Ok, nebudeme to pitvat, kdyz nekdo bude hledat spravnou odpoved, doufam ze si procte i vsechny komentare. Ktere jsou ale bohuzel diky novemu systemu hodnoceni postavene uplne na hlavu, protoze jsou bez chronologicke posloupnosti. Ale to patri uz jinam..
Poměrně spolehlivá ochrana před touhle potvorou je být při stahování přihlášený jako uživatel bez jakýchkoliv práv. Vira sice chytíte taky, ale protože Vám při tomhle přihlášení nedokáže přepsat registry, stačí PC natvrdo restartovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.