Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když přeformátuji film,proč má horší kvalitu?

Od: jozefs odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se zeptat. Proč když přeformátuji film, má najednou horší kvalitu.

Nastavím stejný dat.tok i frekvenci snímků za sekundu a stejně je to o poznání horší

Formátuji film většinou z AVC(H264) do MPEG4(Xvid). Co je lepší MPEG4(Xvid) nebo MPEG4(DivX)?

Prosím nějak mi poradtě. Díky A ještě něco, formátuji filmy kvůli pitomý TV. Moje televize nepřehraje AVC.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Každý formát funguje trochu jinak, má jiný algoritmus komprese. Jednou překonvertovaný film, který konvertujete něčím jiným bude mít pravděpodobně vždy horší kvalitu i při zachování velikosti na disku než kdybyste rovnou konvertoval originál. Je prostě dvakrát krácený na kvalitě a vždy jinou metodikou.

Kvalitu vyzkoušejte vždy za sebe. Já všechno, co musím kvůli TV konvertovat tak dávám do MKV, který má malou velikost, ale docela dobrou kvalitu. Pokud konvertuji jen kvůli tomu, že to TV nezvládne dávám, aby výsledná velikost byla stejná nebo větší o 10% (ve výsledku je na konec stejná). Kvalita je z 95% stejná - nezkoumám to zase tak detailně. Občas se něco nepovede, ale je to vzácnost. Jaký přesný kodek používám bych se musel podívat.

doplněno 22.01.18 11:06:

Kouknu večer doma. Používám nějaký super jednoduchý, kvalitu má dobrou. Myslím, že mi ho tu poradil @ladinpraha, ale je to už dlouho. :)

doplněno 22.01.18 19:42:

Pužívám Freemake Video Converter, kodek H.264

jozefs
hodnocení

A který přeformátovač filmů používáš. Já používám Format Factory.

Díky za komentář

matesj
hodnocení

0x
Hlavně to musíš komprimovat z té lepší(nejlepší) kopie...třeba šesti Gigový dvouhodinový koncert v 1920 na 1080 v mkv kontejneru a zmenšit to do divx na 1280x720 třeba na dvě giga...

hm*
hodnocení

0x

No protože všechny ty dneska používané kodeky jsou ztrátové, něco jako JPG. Při každé konverzi se tedy část kvality ztratí - něco z původního obrazu se vynechá a navíc vzniknou chyby. Další konverze se zas pokusí něco "nevýznamného" vynechat, obvykle se pokusí zachovat původní chyby a přidá další svoje. Atd.

Xvid a DivX jsou kvalitativně stejné, Xvid je svobodná varianta. Oba jsou horší, než h264.

gulash
hodnocení

0x

Jezisi, to je ale riadna blbost reenkodovat h264 video do prastareho kodeku xvid/divx, sa nediv ze to bude mat horsiu kvalitu. Namiesto tej zbytocnej roboty s reenkodovanim si radsej k tej TV kup nejaku krabicku na prehravanie s androidom a KODI a budes moct prehravat nielen h264 ale aj h265. Takych krabiciek je na trhu momentalne spusta a stoji to par korun. Napr. taketo nieco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]