Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Koupil jsem si tento disk.
Zkusil jsem ho zapojít do počitače ale nechce se mě zobrazit v Tento počitači ani ve spravcí zařizení. Mužete mě prosím poradít co s tím? Mám Windows 10. Předem děkují.
klikněte na "start"- ikonku vlevo dole. Napište rovnou bez okolků "správa disků"- zřejmě najdete disk jako "nepřiřazeno"- vytvoříte kliknutím na onen černě označený a zformátujete.
šlo to podle popisu v odkaze? Je to sice pro W7, ale W10 je vlastně jen jiná první strana "startu"a ostatní už nechali většinou stejný... takže pravý klik myší... inicializovat, ...
Dobrý den, neuvádíte, jestli je HDD v PC vůbec slyšet (stále a bez výpadků) a je na povrchu teplý. Možná je problém pro zdroj plotny HDD o kapacitě 6 TB dobře roztočit - může být slabší zdroj nebo zaprášený. Jestli máte na jednom káblu od zdroje oba HDD, tak tomu novému dopřejte vlastní kabel napájení. A podívejte se i do BIOSu, jestli tam nový HDD bude načten. Zdravím!
japajp - tak to není dobré. HDD by neměl pípat a měl by se přiměřeně zahřát (a stále tiše "ševelit").
A v BIOSu by měl být vidět. Takže, buď vadný HDD nebo má málo elektřiny (vyčistit zdroj nebo zkusit silnější).
japajp - ještě počkejte, co o tom soudí kolegové, ale ten HDD je buď vadný nebo je to tím, že není určen pro běžný PC (ale pro datové uložiště). Možná ho zkusit vložený v rámečku se samostatným napájením a k PC ho připojovat jako externí do portu USB. Jenže to je další investice a bez záruky, že to bude fungovat.
Více neporadím (asi jste to přehnal s tou kapacitou HDD nebo jste trefil špatný kus).
Všechny popsané pokusy a jejich výsledky mají indície vadného disku - já bych to šel reklamovat.
Dobrý den, základ je (po správném zapojení v PC) podívat se do BIOSu, jestli ho načítá a je tam viditelný. Možná starší verze BIOSu takto velkokapacitní HDD nerozpozná (jen spekulace). Zdravím!
japajp - zkuste vypnout PC a vybrat si jiné připojení SATA na zákl. desce (jinou patici). Potom zkuste HDD znovu inicializovat.
japajp - buď prohodit nebo vybrat jinou patici SATA (snad jich tam máte více). Vypadá to na konflikt zařízení.
Právě že jsem kliknul na disk a dal inicializovat disk a zobrazise tabulka (víc první obrázek) . Zkusil jsem obě možnosti ale pokažde se zachvýli zobrazí chybová hlaška (vícdruhý obrázek). Zkoušel jsem přiřazovat i pismeno k disku a to taky nejde.
začínám mít pocit, že seagatě je vadný... toto se ukazovalo při vadných řadičích externí jednotky nebo když byl HDD vadný.
napadlo mne - oba jsou SATA na desce že? Můžete zkusit přehodit kabely? Jestli on se nechce třeba disk řešit pro prioritu...
Ano, to myslite jako co jsou kabeli zapojeny na cečkovým disku mám zapojít na disk Seagate? a obraceně?
jj, máme s @benem společné myšlenky ... buď vyměnit sata kabel na discích nebo přehodit kabel přímo na desce, pokud je tam více možností... bývá tam u nich uvedena i "priorita" - byť z praxe nebyl problém mít céčkový disk na SATA 6, můžete mít nastaveno podle desky, že třeba SATA 0-3 jsou na HDD, zbytek jen na DVD romku... kdo ví...
Taky nám můžete písnout číslo - kod základní desky, můžeme to ověřit.
Dobrý den, Vím že dotaz je starší, ale nenašla jsem odpověď co s tím.
po instalaci win 10 na notebook, byl disk rozdělen na 2 oddíly "C" a "D" , ale disk d v tento počítač ani v nastavení win nebyl vidět avšak Ve správci zařízení ano.
ŘEŠENÍ: ve správci zařízení označíte disk v tomto případě oddíl "d" klepnete pravým tl. myši(místní nabídka) vyberete změnit písmeno a cestu . já neměla správně povedeno a disk nebyl s označením : " (D " , ale jen že je ntfs a velikost (v tom obdelníku vyšrafovaném). dáte přidat -> vyberete písmeno -> ok u oddílu se propíše (D
to se propíše i v " obdelníku" -> po opětovném otevření tento počítač již bude vidět .
snad to pomůže
Zdar.
Naposled je psáno po instalaci win 10 na něco.To ale není po aktualizacích,kdy vždy začne něco haprovat.Disky HDD by měly sloužit asi jen uvnitř počítačů,a nepřipojovat je do USB portů.Mě ted nejdou dva HDD.Vidět jsou všude,jen ne v tomto počítači.Zařízení fungují správně.Rady pro Správu disků nefungují,chybějí použité možnosti,(přiřadit písmeno,aj.ve Správci zařízení postup nejde.Nevidím možnost písmena a cesty.Ale s win 7 ano.Možná si je ntb plete s jednotkou DVD.Asi to chce pročistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.