Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazuje se disk ve Windows 10

Od: japajp® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, Koupil jsem si tento disk.

Zkusil jsem ho zapojít do počitače ale nechce se mě zobrazit v Tento počitači ani ve spravcí zařizení. Mužete mě prosím poradít co s tím? Mám Windows 10. Předem děkují.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

klikněte na "start"- ikonku vlevo dole. Napište rovnou bez okolků "správa disků"- zřejmě najdete disk jako "nepřiřazeno"- vytvoříte kliknutím na onen černě označený a zformátujete.

doplněno 20.01.18 19:11:

support.wdc.com/...

doplněno 20.01.18 19:50:

šlo to podle popisu v odkaze? Je to sice pro W7, ale W10 je vlastně jen jiná první strana "startu"a ostatní už nechali většinou stejný... takže pravý klik myší... inicializovat, ...

hodnocení

Ten disk tam je ale nejde zformatovat vždycky to napiše chybovou hlašku.

Nezobrazuje se disk ve Windows 10
Nezobrazuje se disk ve Windows 10 #2

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, neuvádíte, jestli je HDD v PC vůbec slyšet (stále a bez výpadků) a je na povrchu teplý. Možná je problém pro zdroj plotny HDD o kapacitě 6 TB dobře roztočit - může být slabší zdroj nebo zaprášený. Jestli máte na jednom káblu od zdroje oba HDD, tak tomu novému dopřejte vlastní kabel napájení. A podívejte se i do BIOSu, jestli tam nový HDD bude načten. Zdravím!

doplněno 21.01.18 08:40:

japajp - tak to není dobré. HDD by neměl pípat a měl by se přiměřeně zahřát (a stále tiše "ševelit").

A v BIOSu by měl být vidět. Takže, buď vadný HDD nebo má málo elektřiny (vyčistit zdroj nebo zkusit silnější).

doplněno 21.01.18 08:52:

japajp - ještě počkejte, co o tom soudí kolegové, ale ten HDD je buď vadný nebo je to tím, že není určen pro běžný PC (ale pro datové uložiště). Možná ho zkusit vložený v rámečku se samostatným napájením a k PC ho připojovat jako externí do portu USB. Jenže to je další investice a bez záruky, že to bude fungovat.

Více neporadím (asi jste to přehnal s tou kapacitou HDD nebo jste trefil špatný kus).

Všechny popsané pokusy a jejich výsledky mají indície vadného disku - já bych to šel reklamovat.

hodnocení

Disk Seagate 6TB když je zapojeny tak každou chvili pipne, disk je chladny zda se že se aně nezařiva. Kabeli napájení mám rozdělene na každý disk zvlaš. Koukal jsem do BIOSu a tam disk nevidim jen disk (C) a mechaniku.

hodnocení

Disk jsem zkoušel už zapojovat do třech počitaču a všechno je stejny :(

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, základ je (po správném zapojení v PC) podívat se do BIOSu, jestli ho načítá a je tam viditelný. Možná starší verze BIOSu takto velkokapacitní HDD nerozpozná (jen spekulace). Zdravím!

doplněno 20.01.18 20:09:

japajp - zkuste vypnout PC a vybrat si jiné připojení SATA na zákl. desce (jinou patici). Potom zkuste HDD znovu inicializovat.

doplněno 20.01.18 20:17:

japajp - buď prohodit nebo vybrat jinou patici SATA (snad jich tam máte více). Vypadá to na konflikt zařízení.

hodnocení

Právě že jsem kliknul na disk a dal inicializovat disk a zobrazise tabulka (víc první obrázek) . Zkusil jsem obě možnosti ale pokažde se zachvýli zobrazí chybová hlaška (vícdruhý obrázek). Zkoušel jsem přiřazovat i pismeno k disku a to taky nejde.

začínám mít pocit, že seagatě je vadný... toto se ukazovalo při vadných řadičích externí jednotky nebo když byl HDD vadný.

napadlo mne - oba jsou SATA na desce že? Můžete zkusit přehodit kabely? Jestli on se nechce třeba disk řešit pro prioritu...

hodnocení

Ano, to myslite jako co jsou kabeli zapojeny na cečkovým disku mám zapojít na disk Seagate? a obraceně?

jj, máme s @benem společné myšlenky ... buď vyměnit sata kabel na discích nebo přehodit kabel přímo na desce, pokud je tam více možností... bývá tam u nich uvedena i "priorita" - byť z praxe nebyl problém mít céčkový disk na SATA 6, můžete mít nastaveno podle desky, že třeba SATA 0-3 jsou na HDD, zbytek jen na DVD romku... kdo ví...

Taky nám můžete písnout číslo - kod základní desky, můžeme to ověřit.

hodnocení

Název základní desky - Asus B85M-E

4 x Port(y) SATA 6Gb/s , yellow - žlutý má být HDD - je?hlavní disk je jistě SATA že?BIOS je samozřejmě nastaven na AHCI... manuál dlcdnet.asus.com/...
hodnocení

ano je HDD na yellow 6Gb/s a hlavní disk je zapojen na SATA

, -

hodnocení

Mám zapojeny sytemovy disk(C) a mechaniku na sata 3 a disk Seagate na Sata 6. Taky jsem zkoušel ruzně zapojovat disk na ostatní porty ale stale níc.

still10k*
hodnocení

0x
Dobrý den, zkoušel jste aplikace přímo od Seagate - DiscWizard a SeaTools? Utilita DiscWizard je určena k aktivaci a zavedení nového disku. SeaTools je spíše diagnostická utilita, tu byste také měl vyzkoušet.
Případně tam mají ještě jiné pomocné aplikace, zkuste se v tom pohrabat..
seagate.com/...
doplněno 21.01.18 10:56: Co se stane, když spustíte DiscWizard? Ukončí se chybou, nenajde disk, nebo co se děje? Dáváte mu cestu na správný disk?
still10k*
Ještě mě napadlo vyzkoušet instalátor Windows, jestli by disk nedokázal inicializovat a naformátovat.
*> Spusťte z instalačního média instalaci Windows, projděte instalátorem až k výběru disku a zkuste ho tam naformátovat. V instalaci nemusíte pokračovat dál, hned po formátování (úspěšném či neúspěšném) instalaci stopněte.
hodnocení

Programy jsem zkoušel ale také nic

still10k*
Co se stane, když spustíte DiscWizard? Ukončí se chybou, nenajde disk, nebo co se děje? Dáváte mu cestu na správný disk?
still10k*
S největší pravděpodobností jste si bohužel vylosoval vadný kus. Zkuste ještě následující možnost:
- změňte v BIOSu režim SATA na hodnotu AHCI. Toto musí být aktivní i v systému, takže pokud se po restartu nedostanete do Windows, najděte si na internetu postup, jak se mění tato hodnota ve Windows a pak teprve to zmente v BIOSu.
- a pokud chcete vyzkoušet opravdu všechno, tak ještě můžete zkusit stáhnout nejnovější driver pro SATA, nebo v největším zoufalství flasnout BIOS na nejnovější verzi (na vlastní nebezpečí).
.
Pokud nic z toho nezabere, reklamujte.

hodnocení

0x

Jsou ty PC, ve kterých jsi to zkoušel, vůbec schopné 6TB HDD rozeznat?

hodnocení

To nevým ale pujčil jsem si externí disk 6TB a zkusil jsem ho zapojit do toho mího PC a zobrazi se tak snad jo ne?

alis
hodnocení

0x

Dobrý den, Vím že dotaz je starší, ale nenašla jsem odpověď co s tím.

po instalaci win 10 na notebook, byl disk rozdělen na 2 oddíly "C" a "D" , ale disk d v tento počítač ani v nastavení win nebyl vidět avšak Ve správci zařízení ano.

ŘEŠENÍ: ve správci zařízení označíte disk v tomto případě oddíl "d" klepnete pravým tl. myši(místní nabídka) vyberete změnit písmeno a cestu . já neměla správně povedeno a disk nebyl s označením : " (D:) " , ale jen že je ntfs a velikost (v tom obdelníku vyšrafovaném). dáte přidat -> vyberete písmeno -> ok u oddílu se propíše (D:) to se propíše i v " obdelníku" -> po opětovném otevření tento počítač již bude vidět .

snad to pomůže

romex

Zdar.

Naposled je psáno po instalaci win 10 na něco.To ale není po aktualizacích,kdy vždy začne něco haprovat.Disky HDD by měly sloužit asi jen uvnitř počítačů,a nepřipojovat je do USB portů.Mě ted nejdou dva HDD.Vidět jsou všude,jen ne v tomto počítači.Zařízení fungují správně.Rady pro Správu disků nefungují,chybějí použité možnosti,(přiřadit písmeno,aj.ve Správci zařízení postup nejde.Nevidím možnost písmena a cesty.Ale s win 7 ano.Možná si je ntb plete s jednotkou DVD.Asi to chce pročistit.

romex

Anebo se řežou ovladače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]