Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní kamery

Od: jurajjuraj* odpovědí: 8 změna:

chci si dat k baraku dve venkovni kamery

predstavuji si to nejak tak ze od pc natahnu dva kabely na ktere napojim kamery, kamery budou nahravat a ukladat videa nekde do pocitace/ pripojene pameti ktera kdyz bude plna tak zacne mazat nejstarsi nahravky

kamera by hlavne mela dobre tocit, protoze pokud uz se neco stane tak z obrazu ktery bude rozmazany mi neni nic + by mela umet tocit v noci aspon na 15-20 metru

je tu nekdo kdo se v tom dobre vyzna, pripadne si neco takoveho zprovoznoval doma, pripadne se tim zivi?

diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwe
hodnocení

2x

Není to jen tak, nelze nahrávat pro strýčka příhodu. Bude-li se zaznamenávat a lidi půjdoj poznat, tak se, bohužel, jedná o osobní údaje... Mimo jiného musí být úmysl schválen úřadem pro ochranu os. údajů, musíte mít i pádný důvod k natáčení, který nelze řešit jinak (oplocení, pes, zamykání...), nelze natáčět kdekoli, prostor musí být označen informací, že se natáčí a protože jde o os. údaje, záznam musí být i řádné zajištění proti zneužití. Týká se toho i GDPR, doporučuju nastudovat legislativu, jsou tam astronomické pokuty.

jurajjuraj*
hodnocení

budu natacet jen po plot, co se deje za plotem tocit nebudu, pokud tocim na svem pozemku tak je to jedno ne? pokud se nekomu nelibi ze ho na svem pozemku budu natacet nemusi tu chodit , nebo to tak neni? to uz ani na svem pozemku nemuzu jen tak natacet?

rv*
hodnocení

0x

Je řada dobrých důvodů, proč to řešit tak, jak se to dělá. Třeba něco jako aliexpress.com/...

hodnocení

0x

Já jsem kupoval kamery před cca 3 lety, původně jsem také uvažoval o nahrávání záznamů do PC, ale pak jsem sáhnul po kompletním kamerovém setu Zmodo - čtyři kamery a 4 kanálový záznamník. Rozhodně toho nelituji, kamery mají i IR přísvit, stálo to celé necelých 5 tisíc + 1TB disk za tisícovku. Bylo to komplet vč zdrojů, kabeláže atd. Používám to na ochranu baráku a aut, má to i přírtup z netu, takže se mohu i ze zahraničí podívat, jak to vypadá doma, co se děje. Záznam není nijak rozmazaný, ale , pochopitelně, existují i lepší kamery.

Samozřejmě - pokud máte vyšší požadavky na kvalitu obrazu, budete asi muset víc přitlačit na kapsu.

hodnocení

0x

Připojení kamer na PC je špatná cesta, to je pro radost, že to nějak funguje. Už proto, že to havaruje při výpadku napájení a provozovat něco smysluplného na widlích je hazard se zdravím. 4 kamery s přísvitem, recorder, kabeláže i zdroj koupíte za 2000Kč ! To vše z německa, takže žádné CLO ani DPH. Pravda, je to analog ale dokoupíte pouze HDD na který se bude nahrávat a víc neřešíte. Z bazaru 500GB je na týden záznamu, pak se začne mazat. 15" monitor je dnes za hubičku. Pokud má být digital + zoom a solidní rozlišení na 15m za tmy, je třeba vše vynásobit 10x. Realita je 30k.

Venkovní kamery

jurajjuraj*
hodnocení

nic ze zahranici ani ebay resit nebudu, v pripade problemu pak nebudu resit dopravu a jine veci, koupim v CR, idealne nekde pobliz pokud najdu nejaky obchod ktery se tim zajima, radeji priplatim a budu mit klid v pripade reklamace

to ze za kvalitu obrazu budu muset pritlacit je mi jasne ale radeji za to zaplatim jednou tolik nez dat polovinu a kdyz bude treba tak na obrazu uvidim jen rozmazane neco

V rámci EU platí stejné záruční podmínky. Dopravu zaplatíte stejnou jako v ČR. Ale máte pravdu, koupit to u firmy, která se tím zabývá je nejlepší řešení. V tom případě nechápu smysl vašeho dotazu na experiment s připojením dvou kamer k PC.

jurajjuraj*
hodnocení

tady sem nasel k tomu nahravani

dumazahrada.cz/...

Oznamovací povinnost se dále nevztahuje na případy, kdy zpracování osobních údajů z kamerových záznamů provádí fyzická osoba výlučně pro svou osobní potřebu. Instalujete-li si kamerový systém na vlastním pozemku výhradně za účelem ochrany svého majetku, registrace se vás tedy netýká. Pozor je však třeba dát na to, abyste nepřekročili zákonem nastavené mantinely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]