Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když hraju PC hry, nechce mi pracovat klávesa s číslem 2. Potřebuju rychle přepínat mezi jednotlivými sloty, a tak se nechci zdržovat s kolečkem myši.
Ostatní čísla normálně fungují, jen ta 2 prostě ne, přitom pro mě je ta nejhlavnější. NEFUNGUJE, když stisknu dohromady Ctrl+W+Space. Jakmile ale stisknu jen W+Space, tak normálně jde.
Nevíte někdo, co s tím? Opravdu to potřebuju opravit. Díky.
Takže nefunguje klávesa 2, nebo nefunguje klávesa 2, pokud jsou stisknuty další tři klávesy?
Pokud víc zároveň, tak za to může klávesnice. Dražší herní klávesnice mají toto ošetřeno.
Je potřeba hledat klávesnici, která má tzv. anti-ghosting. Jinak to bude to samé. Na stávající klávesnici to nijak neopravíte, snad jen přenastavit si v nastavení hry požadovanou klávesu na jinou, která v kombinaci s těmito funguje (pokud nějaká taková je).
Dost často se jedná o neopravitelný mechanický problém, zvláště u levnějších klávesnic. Jednu takovou jsem dříve měl, některé klávesy nereagovaly vůbec, některé jen někdy a další ten znak napsaly pro jistou hned dvakrát. Je to časté hlavně při hraní her, kde jsou některé klávesy používané mnohonásobně častěji, než ty ostatní. Doporučoval bych koupit novou, raději z druhu "herních klávesnic", kde se s tím více počítá.
Nevylilo se do ní něco? Vevnitř jsou tři průhledné folie, na kterých jsou vodivé cestičky. Na první s třetí je vodivý kontakt, pak je druhá, která tyto dvě odděluje. Pokud se zmačkne klávesa, přitlačí to folii 1 a 3 k sobě a propojí se.
Mužete ty folie rozebrat a zkusit opatrně vyčistit v místě nefunkční klávesy, ale moc tomu nedávám.
Většinou jsou tím politím zkratované a vypálené ty cestičky a to už opravit nejde. Proto první co je třeba po polití klávesnice udělat, je okamžitě vytáhnout z počítače, rozebrat, vytřít ty folie, nechat vyschnout až pak složit a zapojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.