Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc. V PC mám dva disky řídící ssd a pracovní 1T sata. ozn. D Při zapnutí, PC jednou disk načte a jindy ne. Vyměnil jsem kabely, změnil připojení, zdroj je nový. Poradí někdo co víc aby se disk načítal trvale správně? Díky Radek
V první řadě bych otestoval disky, jestli některý neodchází.
Sám používám CDI (Crystal Disk Info), který mi v nedávné době zachránil data i počítač – padal, Windows mnohokrát odmítly naběhnout... a když jsem zjistil, že je jeden z datových disků těsně před smrtí, vytahal jsem z něj po několika restartech všechna data a odpojil ho, od té doby mi počítač šlape jako hodinky.
Je možné, že problém tvého počítače bude jinde, ale za otestování životaschopnosti disků nic nedáš.
Dobrý den, řekl bych, že základem pro správnou funkci HW je, aby ho vždy načetl BIOS. Zkuste reset BIOSu (vyndáním jeho baterie ze zákl. desky a potom zase dobře vložit zpět - musí být dobrý kontakt), jeho nastavení a uložení. Možná i tuto baterii již vyměnit za novou, aby nastavení udržela. Další možnost vzniku problému je ta, že zdroj nedodává tu správnou elektřinu do HDD, resp. je přetížený (nebo slabý). To, že je zdroj nový, neznamená, že je plně funkční a v pořádku. Zdravím!
V každém případě otestuj HDD pomocí Crystal Disk Info, stáhneš třeba zde. Stažený log vlož sem, přitom dej pozor, abys ho vložil celý. Zkontroluji ti ho. Závada HDD je v tomto případě velmi pravděpodobná.
pro hosman: Interní HDD a připojení přes USB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.