Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je na základních deskách Wi-Fi?

Od: ert odpovědí: 14 změna:

Na některých dražších deskách (přes 3000 Kč) bývá Wi-Fi s anténami. Proč se to tam dává, když má dnes skoro každý router s Wi-Fi a třeba UPC dalo Wi-Fi dokonce do modemu? Nebude se to nějak přebíjet vzájemně? Vytipoval jsem si kvalitní desku, ale vadí mi v ní právě Wi-Fi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mluvíte o vysílači signálu wifi. Ta deska obsahuje přijímaš toho signálu. Ono je to obousměrné ale pro představu to snad bude stačit. *tuc*

hodnocení

2x
Protože bez WiFi se nepřipojíte na WiFi. Že stejného důvodu má WiFi i mobil nebo notebook.

majsterjoe*
hodnocení

1x

ty jo, to je zas dotaz. Hlavně někoho kdo vybírá nové komponenty do PC.
Já bych byl za takovou kartu rád.

doplněno 17.01.18 16:17:

Připojovat se budeš k routru, který má přístup na internet od tvého poskytovatele internetu. A díky wifi v kartě PC nemusíš tento router připojovat kabelem. A nic se bít nebude.

tomas11*
hodnocení

0x

když nebude PC mít Wi-fi tak nebudete Wifi moci používat pokud tam nedáte kartu nebo usb wifi , atd.

hodnocení

0x

Tak proč asi. Abys nemusel tahat kabely, když máš stanici jinde, než router a abys mohl různě variabilně řešit síť. Si kup desku bez WiFi, když ti nevím proč vadí.

ert
hodnocení

No kdybych znal odpověď, asi bych se neptal. Projíždím eshop, dávám dohromady komponenty a toto mi nejde na rozum. UPC dává k internetu modem s Wi-Fi. Každý má router s Wi-Fi, už tak se to vzájemně přebíjí, překáží si a ruší se. A nevím, co se stane, když ještě k tomu všemu koupím základní desku s anténami a Wi-Fi. Tak se ptám. To pak budu mít v bytě tři Wi-Fi signály a budu se moct připojovovat ke každému, nebo co se stane? Děkuji.

Prostě ten počítač připojíš k internetu (routeru) buďto kabelem, nebo bezdrátově WiFi adaptérem základní desky. Ty adaptéry se dají konfigurovat (vypnout) v ovládacích panelech systému. Je to stejné, jako s notebookem. Akorát, že nemáš laptop, ale bednu, to je celé.

doplněno 17.01.18 16:27:

Tady máš příklad konfigurace adaptérů počítače.

doplněno 17.01.18 16:29:

V tomto případě jede wifi, síťový kabel připojen není

Proč je na základních deskách Wi-Fi?
111®

UPC dává router s WiFi, takže se ti po bytě šíří WiFi. Chceš počítač připojit k internetu? pokud ano napiš JAK

ert
hodnocení

Mám Wi-Fi modem od UPC, čili už z modemu se šíří signál, že můžu svůj mobil nebo tablet připojit k netu.

Wi-Fi anténu má ale i router a k němu také můžu připojit mobil a tablet.

Když koupím nový PC s kvalitní základní deskou, tak ta bohužel má také Wi-Fi anténu.

Chci připojit mobil nebo tablet k internetu, jak poznám jestli se připojit přes 1) modem, 2) přes router, 3) přes základní desku PC.

Není mi jasné, co se stane, když mám tři zdroje Wi-Fi signálu (modem, router, základní deska). Bude se to nějak rušit, nebo co se stane? Budu mít v bytě 3 samostatné Wi-Fi sítě?

Jde i to, že je pak musím všechny tyto sítě samostatně zabezpečit a hrozí únik dat.

Co na tom pořád nechápete? Deska v počítači má wifi proto, abyste se počítačem mohl připojit na wifi síť a používat internet, stejně jako to děláte na mobilu nebo tabletu.

Jak to poznáš? No u připojení k síti se ti to zobrazí. Hele. Ta základní deska má tu wifinu primárně jako "připojovač" k routeru (fakt nevím, jak to debilněji nazvat). Sice se z toho dá udělat sdílené bezdrátové spojení například k druhéému PC nebo jinému wifi zařízení, ale v tvém případě je to momentálně mimo tvé znalosti.

Máš v tom trochu hokej. WiFi ti vytváří router, neb ten je připojený k internetu. A k této wifině se připojují všechna ostatní zařízení, co máš doma. Noťas, telefony, televize a co já víc, co máš ještě doma.

Takže na routeru si nakonfiguruješ WiFi síť, zahesluješ a pak musíš u každýho zařízení se k té síti připojit. Tedy najít ji, zadat heslo a připojit se.

ert
hodnocení

Aha, tak po odpovědích mi je to už jasné. WiFi karta je jen přijímač internetu, nikoli vysílač. Nahrazuje ethernetový kabel.

Vysílačem je router nebo modem od UPC. Já mám router Netgear.

V bytě tedy budu mít dvě sítě, jednu od UPC a druhou od Netgear a můžu se rozhodnout, ke které připojím ten počítač. Myslím, že bude lepší, když počítač nechám připojený k routeru ethernetovým kabelem.

Mně to prostě nelezlo do hlavy, ale teď už ty rozdíly chápu, nechápal jsem totiž funkci té Wi-Fi karty.

Ve skutečnosti totiž mám jiný problém - hledám Bluetooth kartu do PCIe slotu, ale všechny na eshopech jsou kombinované s Wi-Fi a prodávají se s anténami.

Potřebuji mobil a notebook párovat přes Bluetooth se stolním počítačem a k tomu mi vyhovuje právě Bluetooth.

Když tedy koupím tuto kombinovanou PCIe kartu, která umí WiFi a Bluetooth, tak anténu můžu klidně zahodit a WiFi se neaktivuje? Nechci, aby karta přijímala WiFi signál, chci aby přijímala pouze Bluetooth signál.

Děkuji.

WiFi kartu klidně kupte, anténu tam klidně nechte, WiFi můžete prostě vypnout, nebo se jen k žádné sítí nepřipojit. Nijak rušit se to navzájem nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]