Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to upravit

Od: skrilex odpovědí: 10 změna:

ahoj mam takovy dotaz mam pc pracovni stanici od dell intel xeon 12gb ram ddr3 chci se zeptat jake procesory jdou na tuto desku 1366 socket a jde z teto stanice udelat herni pc?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Ahoj. Teoreticky ano, ale neočekávejte herní dělo. Záleží co je to přesně za desku, jaký přesně Xeon a jak výkonnou grafiku by bylo možné osadit. Nemálo hráčů ještě dnes používá 12ti jádrové Xeony.
Ale s touto architekturou už nic moc výkonného nevymyslíte, je za zenitem života a nic moc nového se pro ni nevyrábí. Dají se koupit přes inzerci okolo tisícovky staré i7 s celkem slušným výkonem. Teoreticky lze osadit výkonnou grafikou a hrát, tedy pokud má deksa nějaký slušný PCI-E. Ale radši každý nákup řádně zvažte a kupte jen takovou grafiku, kterou lze použít i v pro nový PC pro případ, že budete chtít někdy sestavit nový PC na novější architektuře.
Být vámi, uvažoval bych jak tuto desku dobře prodat, protože tyhle desky nejsou prakticky nesehnatelné. Svého času jsem ji také sháněl, válí se mi totiž ve skříni dva takové Xeony pro tuto patici. Ale za rozumné peníze jsem nic nesehnal, jen za přemrštěné částky. Ale ty inzeráty mizely, takže asi se kupci našli ;)

doplněno 16.01.18 00:11:

oprava:
*jsou prakticky

skrilex
hodnocení

ano zakladni desku tam mam Dell Precision Workstation T7500 a procesor intel xeon E5620 .2.4ghz a grafickou kartu muzu koupit treba gtx 1050ti ddr5 atd? diky

still10k*
Celkem slušný pracovní pc. Má Quadro grafiku, ta by sa dala dobře prodat. Deska má vhodný pci-e slot (dokonce dva), takže teoreticky byste mohl koupit i tu 1050, osadit a hrát. Ale žádná výkonnější grafika než tahle se asi nevyplatí, procesor by ji IMHO zdržoval. Paměti jsou sice trochu pomalejší, ale jestli jsou tam původní, tak mají úctyhodný datový tok, ty zdržovat nebudou. Takže si jen ověřte, že zdroj má správné konektory pro přídavně napájení graf. karty a pokud ano, směle vyražte na nákup grafiky. Ale kupujte opatrně, grafiky z druhé ruky mohou být "pečené". Prosaďte si zkušební dobu a slovní záruku, že není poruchová, ani pečená, jinak že vrátí peníze. Radši kupte novou v eshopu, abyste ji mohl případně do 14ti dnů vrátit.
skrilex
hodnocení

ano grafiku koupim novou 1050 nema konektor napaji se sama ale kdyz tam dam tu grafiku ddr5 tak zadnej problem to neni ne a este jedna vec kdyz budu chti vymenit zdroj protoze tady je 1100W vymenim ho trebas za 650W neaky slusny herni tak se ni nestane ne?

still10k*
Vyměnit zdroj můžete, ale myslím, že není důvod. Tyto zdroje umí regulovat svůj výkon podle aktuální spotřeby, takže není potřeba se obávat zbytečně vysoké spotřeby. A takovými kroky snižujete cenu této sestavy. Je to celkem slušná pracovní stanice určená pro náročné aplikace, třeba 3D modelování. Dell tyto stroje umí velmi dobře. A takto výkonný zdroj má kvůli možnosti osadit dvě Quadro grafiky se zapojením více monitorů.
Radši si potřebný výkon spočítejte na power kalkulátoru na webu výrobce zdroje, který chcete koupit. Z těch univerzálních kalkulátorů má dobrě výsledky třeba tento: outervision.com/...
skrilex
hodnocení

dobra diky za test ukazalo mi to 325W zatez :D a tu kartu grafickou tam muzu dat treba 1050ti geforce nebo 1060ti zakladni desce to teda nebude vadit?

still10k*
Tak za pokus nic nedáte :D Myslím, že by neměl být problém. Něco podobného jsem kdysi zkoušel, povedlo se mi upravit jeden starší dvouprocesorový Dell na provizorní herní stroj. Byl to sice takový kočkopes, ale výsledný herní výkon byl celkem sympatický.
No a kdyby to nešlapalo podle vašich představ, tak ho prodejte a za utržené peníze postavte "čistokrevný" herní stroj.
skrilex
hodnocení

to ano ale jde mi o to aby nebyl problem treba v tom ze karta je ddr5 tak aby to ta deska pobrala nekdo rikal ze tahle deska snese skoro vse? a xeon si myslim ze neni zas tak spatny procesor preci jen je to intel :D ale jde o tu kartu jestli deska podporuje ddr5 nikde to nemohu najit

still10k*
Paměť na grafické kartě slouží pouze pro potřebu grafické karty samotné, deska s její pamětí nemá nic společného. To vás nemusí trápit. Vy jste ještě neměl žádný lepší herní PC? V to případě si v obchodě nechte poradit. Doporučuji CZC, tam si u nich sedněte k nějakěmu pracovníkovi, vysvětlete co potřebujete a on vám vybere vhodnou graf. kartu. Ale nechte se ji prodat v režimu eshopu, abyste měl nárok na vrácení zboží do 14 dní.
skrilex
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]