Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit 2.0a 2.1 PC repráky do počítače?

Od: pepe1* odpovědí: 7 změna:

Ahoj našel jsem na půdě repráky zalman zm-s300 a chci si je zapojit s mýma logic ls-20 reproduktorama. nastal problém ten že ty nové jsou zapojeny vzadu v pc bedně a ty staré Zalmanky ve předu na sluchátkovým výstupu. problém je ten, že ty staré nehrajou, a když to vyměním jakože připojím ty staré dozadu a ty nové dopředu tak hrajou jen ty staré. prosím poradte mi aby mi ten přední výstup podporoval ty staré repráky. jinak se jedná o 3.5mm Jack. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Nejsem z tvého popisu moc moudrý, ale: jakmile vrazíš něco do sluchátkového výstupu, tak zárověň vyřadíš reproduktory. Pokud chceš abys měl k PC repráky, měl bys mít ty aktivní se zesilovačem. Jinak sluchátkový výstup využívám k připojení do zesilovače a z něj do beden, jiné smysluplné řešení neznám.

still10k*
hodnocení

2x

Váš záměr mít připojené dvě sady reproduktorů, jednu na zadní konektor a druhou na přední, je za normálního stavu a v defaultním nastavení nerealizovatelný. Deska konektory přepíná v pořadí zadní -> přední a zpět. Funguje to tak, že když máte vzadu zapojené reprodukroty a zapojíte dopředu sluchátka, tak se reproduktory vypnou a fungují jen sluchátka. Jakmile sluchátka z předního konektoru odpojíte, tak se aktivují opět reproduktory zapojené vzadu v desce. Celý tento proces je automatizovaný. Takže pokud chcete mít zapojené dvě sady reproduktorů, tak jedině je zapojit společně s pomocí rozdvojky (na obrázku) do zadního, či předního konektoru.
.
A k čemu vlastně dvoje reproduktory? I když je zapojíte paralelně přes rozdvojku, tak obě sady budou hrát to samé, nic prostorového z toho nedostanete. Leda je zapojit jako quadrophone (pokud to podporuje zvukovka) a mít dva před sebou a dva za sebou. Ale to se musí zapojit obě sady reprodukrotů vzadu v PC do příslušných konektorů a správně to nastavit v obslužné aplikaci. Pokud příslušné konektory v desce nemáte, tak je možné zakoupit zvukovku, která má vlastní výstupy, případně i přední panel.

Jak zapojit 2.0a 2.1 PC repráky do počítače?
pepe1*
hodnocení

ono je divné že když zapojím ty reproduktory dopředu tak hrajou ty co jsou připojené vzadu a ve předu ne. A dvoje repráky chci proto, aby se mi ty staré tu nepovalovaly a používal je když jsem si je opravil

pepe1*

tak jsem si koupil tu rozdvojku a nejde to jenom jedny jdou

still10k*
Vyzkoušejte připojit reproduktory přes tuto rozdvojku v jiném PC. V první řadě potřebujete určit zdroj problému, jestli je příčina před kabelem, nebo za kabelem (v reproduktorech, nebo v PC).

hodnocení

0x

Funguje ti to nějak divně. Máš vůbec zvuk na přední panel v PC zapojený? Když vyndáš repráky vzadu a necháš jen ty vepředu, hrajou? V tvém popisu jsem nenašel případ, že by něco zapojené vepředu vůbec hrálo.

doplněno 14.01.18 20:06:

@pepe1: Pak musíš najít Nastavení zvuku a trochu se v něm pohrabat.

pepe1*
hodnocení

je to divné ale panel je zapojený a když ty vzadu vyndám tak nic nehraje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]