Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidání SSD do notebooku

Od: puredevil odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám SSD disk a rámeček místo optické mechaniky.. Je lepší dát SSD disk do rámečku místo DVD mechaniky nebo dát do rámečku původní HDD a SSD přímo do notebooku? Máte s tím někdo zkušenost? Myslím, že by to bylo lepší v tom, že chci na SSD disk nahrát operační systém. Četl jsem v recenzích, že to může občas zlobit a jestli je rozumný dělat další zásah navíc..? Co myslíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dejte původní HDD do rámečku místo mechaniky a SSD místo původního disku.

krtek66

tak tak...ono některé ntb se nedokážou popasovat s tím, že by bootovali SSD disk z rámečku

hodnocení

0x

Já bych dal SSD do noťasu a původní disk do rámečku. Je to i praktické hledisko- druhý disk můžu například kdykoliv vyndat, nahodit mechaniku...

krtek66

CD rom je překonaná technologie...mám ntb 3roky a kdybych ji omylem kdysi neovřel tak je nepoužítá:) zbytečnost dneska..

Cd mechanika je překonaná, to souhlasím ;) Ale DVD se občas využije, ale na některých NB opravdu ani není i z důvodu místa. Ber to jako příklad. Další možností je snažší náhrada druhého disku, vymysli si důvody jaký chceš, že ji nevyužiješ ty tak to neznamená, že nikdo *nevi*

krtek66

no snažší náhrada druhého disku to je pravda, ale s tím zas jde ruku v ruce další problém, že musíš najít přesně ten typ rámečku, který se tam vleze místo mechaniky a hlavně takový, který má kryt stejný jako tvůj ntb..což se neděje u všech a pak to vypadá jak od prasat...taky jsem nad tím uvažoval a skončil jsem právě na tom, že nebyl rámeček, který by měl kryt k mému ntb:) málo kdo bude upravovat, sundávat a lepit ten co je na cdromce

Hloupost. Rámečky se liší podle tloušťky (všeho všudy dva typy) a kryt se přecvakne na rámeček z původní mechaniky. Na pohled není nic poznat.
doplněno 12.01.18 09:09: Jinak jak tohle souvisí s tím, jestli dát SSD místo původního disku nebo místo mechaniky? Stejně bude mít místo mechaniky disk a rámeček potřebuje.
doplněno 12.01.18 10:17: Možná šlo tedy o nějaký atyp od HP. N mém Lenovu i na Aceru co jsem měl předtím šel kryt vycvaknout a vyměnit, držel na třech plastových packách.
krtek66

kdybych s tím neměl vlastní zkušenost tak to nepíšu...mám HP probook 470g2 a řešilo se to docela dlouho...je možné, že už to za tu dobu co se o to nezajímám vyřešilo, ale tehda ten problém byl..sundat kryt z cd romky bylo obtížné a ty, které se dodávali s rámečkem tam nepasovali...

karel1711*

a kdyz mam notebook latitude dell d 630 jde to taky vymenit?

vilik*
Jde sundat čelo z té mechaniky a zacvaknout ho na rámeček.
Mechaniku lze v boxu používat jako externí.

samouk*
hodnocení

0x

Ja si před 5 roky koupil asus uhlopřičky 19 notebok s operačním systémem na hdd 1tb,který mě vůbec neseděl,byl těžký sám o sobě,a pomalý při startu,takže jsem jej nechal vyměnit za ssd 256,Optickou mechaniku však také nepotřebuji a za pomocí rámečku,který jsem si koupil,jsem jej také vyměnil a namontoval rámeček na ssd disk 250 a napevno přimontoval.Nepotřebuji rámečky přehazovat už z toho důvodu,že dvd vůbec nefandím,vše nahrávám na flešky,karty a ssd.Jinak jsem se vším spokojen,všechny tři ssd disky,fungují,bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]