Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
můj nynější notebook už pomalu začíná dosluhovat a kromě koupi nového již přemýšlím i o zrychlení internetového připojení. Moje nynější připojení mám od roku 2009; rychlost stále stejná, ale ceny čím dál vyšší. Jedná se snad ještě o Dial-up nebo staré ADSL, protože když jsem připojen, musím mít sluchátko pevné linky vyvěšeno. Mým poskytovatelem je O2 a jsem s jejich odíráním velice nespokojen. Kamarád žijící v Rakousku má set pevné linky, TV a wi-fi internetu za třetinu toho, co platím já tady a už toho mám dost. Sháním rychlý a levný set: Wi-Fi internetu + zachování stávající pevné linky (oblast Brno - sever). Když bude potřeba, změním i společnost (jen nechci UPC). Doteď jsem platil skoro 1000 Kč/měsíc, telefonování přes pevnou je též u O2 velmi drahé a už nechci platit za něco, u čeho nevidím odpovídající výsledky.
Pomohl nebo poradil by mi prosím někdo nějaký rychlý set Wi-Fi + pevná, který by se držel s cenou někde kolem 500 - 700 Kč a byl by odpovídající dnešní moderní době?
Děkuji mnohokrát již předem.
Zkus si na internetprovsechny.cz/... vybrat Tvou lokalitu a vybirej.
S tou pevnou tlf. linkou to bude problem, tam bude cena stale vyssi. Bud bych ji zrusil nebo nahradil VoIP.
Wi-Fi po baraku je ten nejmensi problem.
Zarazi me Tvuj zpusob pripojeni k netu; teoreticky by vytacene pripojeni mohlo fungovat, ale to by si z toho zesedivel uz davno (cena a rychlost nacitani dnesnich prerostlych stranek) a to vyvesene sluchatko :-/ to mi hlava nebere :-/
Obycejny VoIP neni tak slozity alza.cz/... .
Díky moc, je to nakonec ADSL, ne Dial-up. 6.36 Mbps (download); 388.34 Kbps (upload), na dnešní dobu hrůza. Zkusím si vyjednat lepší modem a vyšší rychlost za stejnou nebo nižší cenu. Pevnou potřebuji zachovat, pro rodiče je ovládání VoIP telefonu příliš složité. S tím sluchátkem je to divné, ale nepřipojím se k internetu, dokud není vyvěšeno.
To máš stejné, jako já! Akorát moje linka má pomalejší upload, v parametrech mám to, co ty, ale skutečnost je asi 256 kbd, víc ty dráty neudělají. Ale mě to nevadí.
Já bych vzdušné připojení nechtěl, drát je drát, nemám žádné potíže související s rušením z okolí, s počasím, nikdo mi neleze do spojení, ... Ale neposkytuje mi to Telecom (teď zvaný Operator 2), můj poskytovatel má od něj linku pronajatou. A pevnou jsem převedl na VOIP taky k poskytovateli. Na ovládání telefonu VOIP nemusí být nic složitého, mám tadu VOIPovou bránu (taková škatulka) a k ní je připojen normální starý telefon (s impulsní volbou). Takže kdo to neví, nenapadne ho, že se telefonuje internetově.
ony ty dráty udělají když se chce v obou směrech stejně...ale technologie ADSL nebo VDSL tak není vybavena, nebo možná i je, ale je to uškrceno SW přímo na ústředně. Mimochodem, momentálně O2 montuje přídavné skříně na kabely aby mohli rychlosti zvýšit..dávají tam tak zvané opakovače..
Zjisti co ti dají T-mobile, Vodafone a nebo i lokární wifi poskytovatel (Vim, že třeba Starnet má asi vše co říkáte a dost se šíří) a pak buď rovnou výpověď na O2 a nebo přijít s tím ať nabídnou nělo lepšího nebo končíte
Mimochodem dial-up neznám nikoho kdo by měl, půjde asi o adsl a problém bude, že teď už je VDSL a na to asi nemáte správný modem/router. A vyvěšené sluchátko nemuselo být ani u vytáčeného, jen to občas spadlo když někdo zavolal Od toho je u adsl splitter.
Asi zkusím nejprve udeřit na O2, třeba mi dají nový router (ideálně i nainstalují). Nakonec mám tedy ADSL, zkoušel jsem si test rychlosti a dopadl katastrofálně. Musím nějak vyřešit tu pevnou linku, ale 6,3 Mbps (download) je za víc než 800 Kč/měsíc opravdu zlodějna. Díky moc, u toho splitteru si vůbec nejsem jistý, zda ho tam vůbec mám. Internet jsme napojovali na přípojku Ateus, která tam byla ještě od Telecomu.
"nynější připojení mám od roku 2009; rychlost stále stejná, ale ceny čím dál vyšší."
Moje zkušenost je přesně opačná. Můj poskytovatel (Sauron, Cheb, připojení wifi) průběžně zvyšuje rychlost připojení (za cca 4 roky asi na dvojnásobek), přičemž cena zůstává stejná. Dokonce jsem v mezidobí díky zvyšování rychlosti bez problému přešel na nižší tarif, protože jeho mezitím zvýšená rychlost mi bohatě stačí.
Pro vás z toho plyne, že pokud máte možnost více poskytovatelů, kontaktujte je, zjistěte si podmínky a podle toho se pak rozhodujte. Pokud je O2 jediná možnost (co Vodafone, T- mobile?), pak je mi vás docela líto.
K UPC: Kvalita UPC internetu a jeho rychlost je v Česku bezkonkurenční. Ale i já jsem se s nimi ve zlém rozešel, když mě přestalo bavit každý rok jako stálý zákazník doslova žebrat o slevu, abych nemusel platit balík, který za to chtějí. Přitom každému novému zákazníkovi dají na rok slevy jako hrom a první poslední, ale stálých zákazníků si neváží. Takže za mě taky: UPC NIKDY VÍCE!
Na O2 bych se vykašlal. Možná se ti povede u nich vyjednat něco lepšího a levnějšího, ale po roce ti to můžou zase zdražit a budeš tam kde jsi nyní. Nejsem z Brna, ale předpokládám, že tam snad nebude až takový problém najit nějaké poskytovatele internetu mezi kterými si můžeš vybrat toho který ti bude vyhovovat nejlépe. Ověřit dostupnost internetu od růzbých poskytovatelů podle adresy si můžeš např. zde nebo zde.
Pokud jde o pevnou linku tak tu bych nahradil VoIPem. Pokud budeš mít dostatečně dobré internetové připojení tak by s tím snad problémy neměly být. Já používám VoIP od Mikrotech a jsem spokojený. Cenově to vychází mnohem levněji než asi u kteréhokoliv operátora pevných linek nebo mobilního.
au1: Co je až tak složitého na změně providera na WiFi? Najít si nějakého kdo to poskytuje by snad neměl být problém. Po uzavření smlouvy mu přijdou vše zapojit a ponastavovat a na tom nevidím nic složitého.
au1: Stejně tak se dá napsat, že ne všude se najde provider který má v místě bydliště natažené kabely. Nejsem z Brna, ale předpokládal bych, že když Brno není nějaká zapadlá vesnice tak, že tam snad s výběrem providera s WiFi a také i kabelem snad nebude problém. WiFi je v ČR už asi téměř všude ale kabely pro internet (ne ty od O2) bohužel ne. Předpokládám, že to WiFi by pro tazatele bylo levnější a rychlejší než to co má nyní od O2. Pokud jde o tu vstupní investici tak je to investice jednorázová a ta je snad i v případě kabelu. Pokud má tatatel možnost kabelového připojení tak bych ho využíl spíše než WiFi, ale to si už musí vybrat sám podle toho co všechno mu který provider nabídne, za jakých podmínek, za jakou cenu a co z toho bude pro něho výhodnější.
já to píši stle dokola. dráta a technologie xDSL patří O2. s ostatními poskytovateli T-mobil, Vodafon si je jen půjčují.
Rad je nísledující, zkuste telefonní linku zrušit. Bude ukecáván abyste to nedělal a neuděláte to jen za nižší cenu. Hlasovou službu bych zrušil a pořídil si VOIP telefon. Ale O2 tuto službu nenabízí. Musíte soukromě a budete volat v rámci internetu.
To co píšete o vyzvednutém sluchátku je nějaký nesmysl, nebo máte ten net nějak divně zapojen.
Správně je to takto: Zásuvka na zdi ...odtud do krabičky zvané spliter--- odtud jeden kabel zpět k telefonu, druhý kabel do modemu, z modemu kabel do PC, nebo provoz wifi
VIOP najdete u mne na stránkách: telefon.unas.cz/...
no abych to doplnil , Brno sever, internet za 403,- down. kolem 8Mb/s, up. 0,5Mb/s
Také jsem počítačový maniak,co bych mohl také jinýho dělat jako důchodce a také jsem se od roku 2005 potýkal s internetovým připojením a protože bydlím na konci vesnice a také i daleko od ústředny,tak jediná možnost byla 02 po telefoní lince,což však bylo ůtrpení,bud jsem mohl telefonovat,nebo si hrát na počítači,ale obě věci dělat nešlo na to jsem měl slabý signal.Po čase jsem přešel na mobilní připojení LTE u 02,čímž jsem si polepšil a získal silnější signal až 20MG/ku 2MG,ale smlouva zněla na 30MG na za 500kč,což bylo pro mě málo a kdybych chtěl dalších 30MG tak bych si je musel za dalších 500kč dokoupit.Taková měsíční služba je pro mě drahá.Nyní na nový rok jsem na internetu se setkal se společností CETIN která vede společnost zrychlujemečesko.cz a v ní vede internetové poskytovatele.Já si z ních vybral *365internet.cz* a hned jsem navázal s nímy kontakt,když jsem si u ních ověřil to,co mě podle mé adresy mohou nabídnout.A 9.1 2018 jsem už byl u ních připojený na internetu.Mám rychlost 60MB ku 10MB a jsem připojen podle nového spůsobu na VDLS,dřív to bylo jen DLS,jinak prostě pohádka,kam se hrabe 02 a LTE.Zde zaplatím 6000kč na celý jeden rok a mám pokoj a co víc,žádné další poplatky,nebo data.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.