Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na soubor MKV

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám chytrou TV, která podporuje formát MKV. Přesto mi odmítla přehrát film z flešky ve formátu MKV s hláškou, že tento formát není podporován. Když se mi něco podobného stalo se souborem AVI, tak jsem v programu "Videoinspektor" přepsal FFD uvedený jako "DX50" na výraz "DIVIX" a už se film dal přehrát. Tento program (Videoinspektor) mi na PC ukazuje, že pro dotčený soubor MKV nemá PC potřebný kodek, avšak přesto tento film na PC přehrát jde ! Jak je to možné? Potřeboval bych se nějakým způsobem dostat do toho kontejneru MKV, abych mohl změnit to FFD v souboru AVI, který je v tom kontejneru obsažen. Poradí někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

protože MKV používá kodek H.264 a nebo některé filmy už jsou v kodeku H.265 a tvoje TV nejspíš nepodporuje H.265, ale pouze H.264 ..toť vše...

hodnocení

To teda podporuje , neboť přijímám programy v DBVT2.

matesj
Alojs,nehádej se,nerozčiluj se...
MKV je jen kontejner a když i tom nic nevíš,tak se nech v klidu poučit.
Občas bývá problém jak ve zvukovém kodeku,tak i ve videu.Zkus to překonvertovat a uvidíš...tv nikdy nepřehraje vše jako computer...tv jen jako zobrazovač...přijdou s novým formátem a budeš měnit televizi?
To,že můžeš přijímat něco v DVBT2 ještě neznamená,že přehraješ všechny soubory.
hodnocení

Já se přece nehádám, jen konstatuji, co mám. Nakonec jsem přišel na nejlepší způsob, jak se na film podívat. Stáhnul jsem ho z FASTSHARE ve formátu AVI a trvalo to necelé 3 minuty. Konverzi jsem jednou zkoušel a trvá to moc dlouho.

Původně jsem se domníval, že by se ten kontejner dal nějak rozebrat, na ten film v AVI se tam podívat a případně tam změnit to Four CC na DIVX.

krtek66

tak tomu se říká profesionální řešení...někdo se prcá s tím, aby to video mělo co největší kvalitu obrazu/zvuku a co nejmíň giga...a pak se stejně najde 90% lidí co jim stačí obyč. AVIčko..hlavně, že všichni chtějí 4k televize 65"*haha*

hodnocení

0x

Přeformátovat soubor v programu FormatFactory třeba na avi.

Opravuji. Nedočetl jsem si dotaz do konce. Omlouvám se.

rv*
hodnocení

0x
Otevřel bych soubor v avidemux a bez rekompilace uložil jako avi.
hodnocení

Díky, zkusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]