Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zjistit datum vytvoření staženého souboru

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

Potřebuju stáhnout jistý datový soubor (například z "Uložto.cz"). Ovšem stejných souborů je tam poměrně dost a já bych potřeboval ten nejnovější. Jak zjistím datum vytvoření souboru? Když ho stáhnu, objeví se mi u něj datum toho stažení, nikoliv datum vytvoření originálu, což mi není k ničemu. Žádné datum jsem nenašel ani ve zdrojovém textu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na Uložto je řazení, zkus dát od nejnovějšího, třeba to půjde.

praivo*
hodnocení

1x

Výše uvedený EXIFTool je dostupný i pro Windows: sno.phy.queensu.ca/...

Stáhni, rozbal a přetáhni na něj soubor, který chceš prozkoumat. Pokud je datum vytvoření dostupné, ukáže se jako Time Stamp, např. "Time Stamp: 2009:02:03 08:21:07+01:00"

Lze zjistit datum vytvoření staženého souboru

iz*
hodnocení

0x

Jestli to není např. dokument Word, kde byste datum vytvoření nebo poslední změny našel ve vlastnostech, nevím o způsobu, jak toto zjistit.

scv®
hodnocení

0x

U některých typů souborů (např. PDF) by šlo prozkoumat metadata některým "vlezlejším" programem (na Linuxu např. pdfinfo nebo exiftool, s Win moc neporadím) nebo přímo "forenzními nástroji", ale stejně to nemusí být jisté. Navíc mnohdy stačí soubor zkopírovat a už má datum jiné.. možná to také záleží na OS a filesystemu, na kterém se s tím souborem pracovalo. Pokud soubor nemá žádné verzování, popis nebo obsah, podle kterého by se dalo určit datum, tak upřímně netuším, co dál...

hodnocení

Jedná se o soubory s databází radarů pro silniční navigaci. Před stažením není žádná možnost prohlédnutí jejich vlastností a po stažení je v jejich vlastnostech už uvedeno datum stažení. Soubory jsou to většinou čistě textové, ale nikde v jejich textu není žádné datum uvedeno. Tak jsem tom zkusil podle rady "hada186". Je to nejjednoduší možnost a zatím se zdá být vyhovující. Navíc jsem tím způsobem našel soubor zazipovaný, u kterého po stažení a rozzipování zůstalo i původní datum vzniku souboru.

scv®

Potíž toho řazení "Od nejnovějšího" je ta, že se soubory řadí podle data a času uploadu na server. Takže když někdo dnes nahraje x let starý soubor, z pohledu uloz.to bude řazen jako novější, i když není. Tohle se velmi často stává třeba u seriálů, ale ty mají alespoň nějaký název. Kdyby všichni ty soubory archivovali, použili nějaký digitální podpis nebo napsali verzi / datum přímo do názvu či popisu, hned by bylo vše jednodušší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]