Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Řeším tu jeden zádrhel. Mám na cestě nové komponenty k PC. Koupil jsem si úplně jinou zákl. desku, jiný procesor, graf. kartu, paměti ram atd. Jediné původní zůstává HDD. Je možné komponenty vyměnit, zapnout na původním systému a poté restartovat nebo se mi ani nepodaří windows rozjet a bude mít z takové změny "šok"?
Děkuju za odpověď.
Dobrý den.
Změnou desky nebo HDD se automaticky maže nastavení instalovaného systému - proto si zajistěte aktivační kód, po složení provedete kompletní novou čistou instalaci a aktivujete díky telefonickému automatickému aktivátoru windows.
ano - slunecnice.cz/... dokáže z HDD vytáhnout všechny dostupné aktivační kody.
Pokud nemáte možnost v jiném PC sehnat, nesmíte formátovat disk při nové instalaci a stáhnete - najde to zřejmě ve "WINOLD". Nicméně dnes běžně koupíte licenci WIN7 64bit za cca. 170,-Kč.
Pokud jste původně měl verzi 32 bit - rovnou na to kašlete a pořiďte si 64bitové.
Moc děkuji za odpověď. Windowsi jsem měl bohužel přes školu a klíč (aktivační kod) už dávno nemám. Nedá se nějak zpětně zjistit?
Win10 mám 64bit. Zatím jsem pořád na stejném disku a snažím se zjistit informace předtím, než se mi to povede dostat do stavu, kdy budu muset koupit nový klíč. Každopádně zkusím předem vytáhnout klíč a pokud se mi to nepodaří, tak těch pár korun utratím za nové windowsi.
Ještě jednou moc děkuji za pohotovou reakci a přeji hezký zbytek dne.
Koupit za 150 kč na aukru...nebo klic zjistis kdejakym programkem, např. co ti ukazuje prehled komponentu v PC. Ale nebude ti nejspis fungovat, jestlize jsi vymenil zakl. desku a jine komponenty, protoze cislo je svazane na konfiguraci PC
Už jsem zjistil správný postup. Aktivuji si windows 10 pomocí nastavení na účet. Vypnu počítač, nainstaluju nové komponenty. Pokuď mi systém nenaběhne, tak si spustím pomocí biosu spuštění z flashky, reinstaluju windowsi a po instalaci se zase přes nastavení aktivace dostanu na účet, přes který se mi windowsi aktivují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.