Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám 5 let starý router Asus a do té doby než jsem měl Win 10 tak s ním potíže nebyli. A taky do té doby co mi poskytovatel dal do bytu takovou bílou krabici co je kvůli TV a jde přes ní i net. Ta taky věčně blbla ale pak mi jí aktulizovali a přestala blbnout.
Jde o to že mi na noťasu neustále vypadává wifi hlavně po zapnutí noťasu kdy trvá klidně 10 min nže se to uráčí připojit, do té doby to háže chybové hlášky a dole v liště je jen jedna čárka signálu. Na mobilu mi taky trvá klidně 15 sek. než se to připojí, dřív to byl okamžik.
Myslíte si že si že si ta poměrně nová zařízení se starým routerem nerozumí? Notebook ani rok to samé mobil.
Router je aktulizovaný na nejnovější firmware, ovladač pro Win 10 taktéž
Ahoj, podle popisu to vypadá na vadu routeru. Zkuste připojit notebook přes kabel, jestli to nebude lepší. Před koupí se rozhlédněte po netu, jaký koupit, pročtěte reakce a komentáře uživatelů. A nedejte na generalizaci značek, lecjaký router Tenda běhá lépe než jiný Cisco, a naopak. Je to kus od kusu.
Já například mohu doporučit TP-LINK Archer C5/..., na to naše domácí surfování úplně stačí a šlape spolehlivě.
Měl jsem totožný problém a volal proto poskytovatele připojení ke zjištění problému, který jsem předpokládal byl z jejich strany. Připojení bylo OK, ale router již něco pamatoval a doporučili mi jeho výměnu a to nejlépe každé dva tři roky. Od té doby vše makalo v pohodě s rychlostí jakou jsem neznal, ale nyní (po 5 letech) se začíná problém opakovat, takže příjde obměna. Čekání na připojení často trvalo i půl hodiny a pak to spadlo.
1) zkusit přes kabel - tedy noťas připojit do LAN portu a uvidíš jak to pojede
2) pokud to přes kabel jede OK tak bude na 90% problém na kanálu. Proskenuj si wifi sítě například přes Vistumbler nebo jiný a uvidíš jestli tě někdo neruší. Předpokládám, že například anténa povolená není Až pak bych řešil vadu na wifi routeru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.