Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skartovačka do kanceláře

Od: kc odpovědí: 3 změna:

Potřebuji koupit skartovačku. Podívám-li se do eshopu např. czc.cz/... - ceny nejlevnějších se pohybují mezi 500-800 Kč. Nevím, zda takto laciným mohu důvěřovat. Vzpomínám na scénu z filmu Argo o íránské revoluci, kde děti proužek po proužku trpělivě skládají k sobě, až se jim podaří obnovit skartované dokumenty.

Většinu dokumentů, které mám, stačí zmuchlat a hodit do koše na papír, ale začal jsem pracovat s podklady od klientů, které se nemají dostat do ruky nikomu cizímu, chystám se dokonce podepsat smlouvu s přísnou klauzulí, že předané dokumenty skartuji pod hrozbou smluvní pokuty.

Na co bych si při výběru skartovačky měl dát pozor?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Většina skartovaček již nedělá proužky ale drtí. Například právě z czc: czc.cz/... dělá drť 5x16mm, což už by skládal někdo dost obtížně. Dělají se skartovačky, které umí drtit ještě na menší kousky. Pokud byste měl přece jen obavy, tak můžete výslednou drť rozdělit a vyhazovat samostatně.

Jinak nějaký větší rozdíl mezi skartovačkami není. Některé umožňují skartovat papíry i se sponkami, mají extra otvor pro skartaci CD/karet. Ale je to jen o tom co potřebujete. Nejvíce asi oceníte větší kapacitu koše, čím větší, tím lepší. Neustále umačkávání nebo vysypávání obsahu docela otravuje.

doplněno 07.01.18 23:10:

Jojo normálně do popelnice.

kc
hodnocení

Na tu jsem právě koukal, že prý křížový řez je lepší, ale překvapila mě vlastně nízká cena. Zajímá mě nemožnost slepit dokumenty zpět dohromady, což tato skartovačka zdá se splňuje. A potom další parametry, jako menší hlučnost, aby se nezahřívala a při velké zátěži, až budu skartovat staré dokumenty několik hodin po sobě, aby se nezasekla. Já vím, že třeba tiskárny nebo skenery jsou poslední dobou hodně levné, tak možná mám zbytečné obavy o kvalitu té skartovačky. Na druhou stranu komponenty do počítače astronomicky zdražují :) Trochu tu logiku tvorby cen okolo spotřební techniky nechápu.

kc
hodnocení

Ještě se zeptám možná hloupě - je možné potom odřezky normálně házet do popelnice na papír? Tedy jestli jsou recyklovatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]