Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat nežádoucí pluginy a tolbary?

Od: misa503® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych vymazat nežádoucí pluginy ze stolního počítače. Mám WIN 10.

Na počítači mi to píše v programu Iobit Uninstaller 7.2 : vymažte - odstraňte nežádoucí pluginy.

Ale nevím, jak je mám poznat, nerad bych vymazal něco špatně.

Jsem jen mírný uživatel počítače.

Děkuji za případné rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Plug in je zásuvný modul. Tedy něco co sis do prohlížeče sám přidal aby ti to usnadnilo práci nebo vylepšilo funkce prohlížeče. Klikni si v prohlížeči na nastavení a správu doplňků. Měl by ti vyjet seznam doplňků prohlížeče. Nejčastěji používané jsou Adblock nebo Ublock, ty bych nemazal. Dál tam budeš mít flash player a acrobat reader na práci s video soubory a PDF. Ty taky potřebuješ. Všechno ostatní je tam navíc a můžeš to pro začátek zakázat a co nebude nikde chybět časem klidně smazat. Tolbar je nástrojová lišta. Běžně se v každém prohlížeči používá lišta navigace ( s tlačítky vpřed, zpět a domů ) Lišta stránek ( kde máš hlavičky otevřených stránek mezi kterými můžeš přepninat) A pak lišta záložek a historie. Tyhle tři umí některý prohlížč spojit do jednoho horního řádku, jiny je zobrazuje nad sebou a to zmenšuje aktivní- viditelnou plochu stránky. Je dobře třeba už i lištu záložek a historie nastavit tak aby se skrývala a nezabírala misto ( vyvoláš ji pak klávesovou zkratkou třeba ctrl+h ). Jestli se ti zobrazují jiné lišty kolem obrazu, Jsou tam navíc a jejich odstraněním nic nezkazíš.

iz*
hodnocení

2x

Já za nežádoucí pluginy a toolbary považuji všechny, které "se instalují samy" bez přičinění majitele PC. Tím míním ty doplňky, které jsou přidávány do instalačních programů různých vývojářů software.

Vyvarovat se jim lze pozorným sledováním instalačních programu, volit "vlastní" instalaci (nikoliv automatickou) a odškrtnout všechno, co člověk nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]