Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat fotky z nefunkčního noteboku?

Od: peta* odpovědí: 11 změna:

Zdravím ,popíšu problém... mám starší ted již nefunkční notebook značky ACER r.v 2013 takový ten větší. Před asi rokem mi přestal fungovat jeden pant na otvírání ,šel hůř a hůř tak jsem ho na drzovku uřezal a asi poslední půl rok mi začal sám postupně vypínat a to se stupnovalo až tak ,že jsem ho jednoho krásného dne už nezapnul. Mám na něm uloženy fotky z dovolených které bych rád získal zpět . Jak na to? Někomu schopnému kdo by mi ty fotky vytáhnul ho potom klidně daruji i s nabíječkou či odmněním nějakou láhví dobrého moku . Jsem z Ostravy ..poradte děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Kterákoliv prodejna výpočetní techniky mající servis by toho měla být schopna.
Zkuste třeba Alfu na 28.rijna
Nebo jinou,hledat na netu nebo v ulicích určitě dokážete:)

hodnocení

2x

Dobrý den. Jestli je to klasický notebook, který má HDD, zvládnete sám. Potvrdíme, pokud dáte přesné označení.

Vše je na disku - pokud tento není odrovnaný - tam pořád je. Podle popisu je k.o. jen počítač - většinou to bývá problém na základní desce, grafickém čipu apod. Opravy u starších kusů se nevyplatí. ALE záchranu disku jistě zvládnete sám. Koupíte si Externí box pro 2.5" SATA disky a SSD podle možností, nabídky... - jsou často od 100,- kč. Kdo nevěří noname firmám, koupí na větších prodejnách s IT technikou kolem 300,-Kč.

Na youtube si najdete "demontáž NTB Acer - konkrétní typ" - pokud chcete jen demontovat a vytáhnout disk. Zbytek můžete prodat třeba na sbazar, aukro, bazoš... na díly.

Vložíte disk do krabičky, zapojíte USB do druhého počítače a vše si zazálohujete jinam.

Disk pak můžete používat jako větší flash disk.

doplněno 04.01.18 17:04:

to zvládnete jistě sám - ale napiště konkrétní typ NTB - pošleme nějaké odkazy na video a malý šroubováček se najde...

doplněno 04.01.18 17:08:

Disk je kus zabaleného oného - ten nerozbijete... opravdu nevíte přesný typ? je dole štítek? celé je to 4 šroubky a 2 minuty práce.. V servisu započatá hodina 600,-Kč.

Bohužel - z Ostravska je to k nám daleko, abych pomohl... ale třeba se tu nakonec někdo najde :) - když se zaregistrujete tady na webu, pošlou vám lidi i své kontakty do vnitřní pošty.

peta*
hodnocení

Bin number 7-2

Other bin VIRTUAL

Model E1-53-10002G50MNKS

AcerAdvant

Cust Name ALFA COMPUTER a s

Received Date 05/27/2013

Toto je na nálepce ,aby se v tom čert vyznal :))

czc.cz/... tento? na videích vidíte, jak se dá demotnovat...

tady je základní demontáž pro vyjmutí HDD - prvních 30-40 vteřin vše vysvětlí...

vyjmete HDD, vložíte do adaptéru czc.cz/...

Nic neděláte násilně, nic neohrožujete...

Pak kabel zapojíte do druhého PC přes USB - objeví se "nový disk"pod nějakým písmenem, vypadá jako flash disk.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Šlo by to tak,že vyndáte hard disk a ten vložíte do příslušného pouzdra.Pokud ovšem nemáte to vybavení,je lepší zadat tu práci odborné dílně.

commonman*
hodnocení

0x

Pokud je HDD v pořádku stačí Vám ho vymontovat a následně připojit k jinému PC jen potřebuje správný konektor viz třeba tsbohemia.cz/... Pak se Vám v PC zobrazí jako další disk a normálně si fotky zkopírujete sám. Když ho vyndáte z NTB a donesete do nějaké IT prodejny určitě Vám prodají kabel co potřebujete. Jinak Vám to udělá jakýkoliv servis ale ta cena bude asi vyšší než cena toho kabelo a samopráce.

peta*
hodnocení

Kluci ,já čekám ,že se mi ozve nějaký fanda (kutil) co mi ty fotky za odměnu kterou jsem napsal vytáhne sám . Odborné opravny jako možnost si nechávám až na konec :)

doplněno 04.01.18 17:04:

Opravdu si nato netroufám sám :(((

doplněno 04.01.18 17:06:

Ale jinak děkuji za rady.

Ti to udělám

Ale je fakt, jak tady radí, že když si koupíš třeba toto, tak vyndáš disk z noťasu a strčíš ho do toho pouzdra, tak máš po problému.

doplněno 04.01.18 17:40:

Nemusíš to do toho pouzdra ani strkat, stačí připojit konektor, který je součástí pouzdra, viz fotky

peta*
hodnocení

Děkuji ,napiš mi kontakt na Brizga@seznam.cz ...doufám ,ale že chápeš že nechci kupovat nějaké věci ktreré v budoucnu nechci nijak použít ... opravdu hledám člověka který to třeba má . Nějaké zálohy a disky mi nic neříkají .

matesj
Tady nejsi na Seznamce.Pokuď někoho hledáš na opravu,podej si inzerát...porazeno ti již bylo.
Nemáš žádného kamaráda,známého,kamarád kamaráda,známý známého,jistě by ti dohodili někoho,kdo s tím má zkušenosti...
peta*
hodnocení

To víš ,že nejsem . Kliknul jsem ti na dobrou odpověd at nejsi v životě smutný ,ale jinak děkuji za porazeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]