Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,popíšu problém... mám starší ted již nefunkční notebook značky ACER r.v 2013 takový ten větší. Před asi rokem mi přestal fungovat jeden pant na otvírání ,šel hůř a hůř tak jsem ho na drzovku uřezal a asi poslední půl rok mi začal sám postupně vypínat a to se stupnovalo až tak ,že jsem ho jednoho krásného dne už nezapnul. Mám na něm uloženy fotky z dovolených které bych rád získal zpět . Jak na to? Někomu schopnému kdo by mi ty fotky vytáhnul ho potom klidně daruji i s nabíječkou či odmněním nějakou láhví dobrého moku . Jsem z Ostravy ..poradte děkuji
2x
Dobrý den. Jestli je to klasický notebook, který má HDD, zvládnete sám. Potvrdíme, pokud dáte přesné označení.
Vše je na disku - pokud tento není odrovnaný - tam pořád je. Podle popisu je k.o. jen počítač - většinou to bývá problém na základní desce, grafickém čipu apod. Opravy u starších kusů se nevyplatí. ALE záchranu disku jistě zvládnete sám. Koupíte si Externí box pro 2.5" SATA disky a SSD podle možností, nabídky... - jsou často od 100,- kč. Kdo nevěří noname firmám, koupí na větších prodejnách s IT technikou kolem 300,-Kč.
Na youtube si najdete "demontáž NTB Acer - konkrétní typ" - pokud chcete jen demontovat a vytáhnout disk. Zbytek můžete prodat třeba na sbazar, aukro, bazoš... na díly.
Vložíte disk do krabičky, zapojíte USB do druhého počítače a vše si zazálohujete jinam.
Disk pak můžete používat jako větší flash disk.
doplněno 04.01.18 17:04:
to zvládnete jistě sám - ale napiště konkrétní typ NTB - pošleme nějaké odkazy na video a malý šroubováček se najde...
doplněno 04.01.18 17:08:
Disk je kus zabaleného oného - ten nerozbijete... opravdu nevíte přesný typ? je dole štítek? celé je to 4 šroubky a 2 minuty práce.. V servisu započatá hodina 600,-Kč.
Bohužel - z Ostravska je to k nám daleko, abych pomohl... ale třeba se tu nakonec někdo najde
- když se zaregistrujete tady na webu, pošlou vám lidi i své kontakty do vnitřní pošty.
Bin number 7-2
Other bin VIRTUAL
Model E1-53-10002G50MNKS
AcerAdvant
Cust Name ALFA COMPUTER a s
Received Date 05/27/2013
Toto je na nálepce ,aby se v tom čert vyznal
)
czc.cz/... tento? na videích vidíte, jak se dá demotnovat...
tady je základní demontáž pro vyjmutí HDD - prvních 30-40 vteřin vše vysvětlí...
vyjmete HDD, vložíte do adaptéru czc.cz/...
Nic neděláte násilně, nic neohrožujete...
Pak kabel zapojíte do druhého PC přes USB - objeví se "nový disk"pod nějakým písmenem, vypadá jako flash disk.
0x
Pokud je HDD v pořádku stačí Vám ho vymontovat a následně připojit k jinému PC jen potřebuje správný konektor viz třeba tsbohemia.cz/... Pak se Vám v PC zobrazí jako další disk a normálně si fotky zkopírujete sám. Když ho vyndáte z NTB a donesete do nějaké IT prodejny určitě Vám prodají kabel co potřebujete. Jinak Vám to udělá jakýkoliv servis ale ta cena bude asi vyšší než cena toho kabelo a samopráce.
Kluci ,já čekám ,že se mi ozve nějaký fanda (kutil) co mi ty fotky za odměnu kterou jsem napsal vytáhne sám . Odborné opravny jako možnost si nechávám až na konec ![]()
doplněno 04.01.18 17:04:
Opravdu si nato netroufám sám
((
doplněno 04.01.18 17:06:
Ale jinak děkuji za rady.
Ti to udělám
Ale je fakt, jak tady radí, že když si koupíš třeba toto, tak vyndáš disk z noťasu a strčíš ho do toho pouzdra, tak máš po problému.
doplněno 04.01.18 17:40:
Nemusíš to do toho pouzdra ani strkat, stačí připojit konektor, který je součástí pouzdra, viz fotky
Děkuji ,napiš mi kontakt na Brizga@seznam.cz ...doufám ,ale že chápeš že nechci kupovat nějaké věci ktreré v budoucnu nechci nijak použít ... opravdu hledám člověka který to třeba má . Nějaké zálohy a disky mi nic neříkají .
Nemáš žádného kamaráda,známého,kamarád kamaráda,známý známého,jistě by ti dohodili někoho,kdo s tím má zkušenosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.