Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohli byste mi poradit s výběrem notebooku na domácí využití. Sledování filmů a videa. Stažení a úpravu fotek. Na výběr z těchto 3? Děkuji za rady
Předražené "akční"- ani jeden bych nebral
Za ty peníze...
Pokud chcete opravdu na domácí užívání, pak já osobně bych šel spíše do hliníkového HP s 6GB Ram (a víc), dokoupil baterii v případě potřeby za cca. 700,- novou, pro daný účel se vlezu do 6000,- bez problémů a mám grafiku místo čipu na desce!
A že jich je opravdu dost - třeba sbazar.cz/...
Těchto PRObooků je mraky, cena se dá najít i za 4500,- bez SSD... Přechod na W10 stále zdarma.
Oproti procesorům u plasťáků za desítku je výkon dvojnásobný! hledal bych I5 3230.
Ty starší hliníkové kusy jsou násobně kvalitnější než nové acery nebo asusy z plastu ... vnitřek - kvalitnější a výkonné procesory, dobré chlazení, disk nebo ram se dá doplnit či vyměnit. Pokazit se může cokoliv nového. Pokud budete hledat dobře, bude vám sloužit i deset let. Koupíte-li plastový "nový", můžete jistě uplatnit záruční lhůtu pro opravu - a řekl bych, že ji budete potřebovat... Většina těch nových jsou montovány pro stále vyšší výdělek a ze stále horších dílů.
Jestli chcete záruku, navštivte prodejnu s repasovanými NTB a zárukou 12 měsíců. Budete platit cca. 2-5 tis navíc oproti bazaru, ale máte záruku
Funkční NTB z bazoše, který zapnete a bude v pořádku, můžete za rozdíl 5000,- dát opakovaně na pročištění či servis a pořád se vám to vyplatí...
Nový NTB pod 15000,- bych vůbec nebral! A protože nemám na nový za 30tis, kupuju si levnější - třeba právě ten PROBook jsem sehnal za 6500,-. A jsou stále levnější. Rok práce na něm to má a pořád maká bez problému. Na levnějším s horšími parametry jsem nechal vyměnit v servisu větrák - 780,-Kč. Ten byl pro sousedku - funguje vše, jak má. Jen si musela koupit baterku za 950,-Kč, protože chtěla výdrž NTB na 3 a více hodin při své práci finančního poradce. Původní baterka vydržela tak půl hodiny.
Zkuste se zamyslet, sepsat si parametry... - případně se zeptat na tento názor na jiných poradnách... neradím vám špatně - radím podle svých zkušeností.
Z těchto bych stejně jako kolega také nevzal ani jeden. A to z jednoho prostého důvodu (ostatní parametry ponechám stranou), tyhle staré int. grafiky mají problémy s kvalitním videem, např. HEVC video. A ty procesory na mne také nepůsobí nijak přesvědčivě, že by měli mít podporu H.265. Podobnou grafiku mám na pracovním notebooku a je to bída, maximálně utáhne FullHD video. Jen na vysvětlenou, stahuji si kvalitní videa pro domácí TV, všechna zařízení v domě to přehrají, kromě pracovního notebooku a touto int. grafikou
Pokud bych si musel vybrat z těchto tří, volil bych ten Asus. Ale protože nemusím, neberu ani jeden, za 10k si představuji lepší stroj
V inzerci koupíte za polovinu 2x lepší stroj. Pokud trváte na novém noteooku, ty relativně kvalitní se slušnou výbavou začínají někde na hranici 15-16k.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.