Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu. Potřebuji odeslat emailem dokument, který musí být menší než 0,4 MB. Můžete mi prosím poradit, jak velký může být dokument? Dokument, který mám, je při odeslání 555 kb. / zkoušela jsem poslat dokument sama sobě/ Nerozumím tomu, proto se ptám. Děkuji Viky
Chtěla bych poděkovat všem, banka zmenšený dokument přijala.
1 MB = 1024 kB. Dokument o velikosti 555 kB odpovídá ± 0,55 MB. Zkuste dokument otevřít, Klikněte na "Soubor" a z nabídky vyberte "Uložit jako" → možná se Vám takto podaří dokument trochu zmenšit.
555 kb, bylo napsáno vedle přílohy emailu, který jsem včera odeslala. Odpověď přišla tato:
Please send us a copy of proof of payment as an attachment. The file size should be less than 0.4MB.
Nyní jsem vyzkoušela zmenšení a odeslala dokumentu znovu. Uvidíme, zda potvrdí přijetí.
máte třeba fotku, ta má nějakou velikost co se týká dat , třeba 0,5MB, což přesahuje povolenou velikost, takže tahle se vám neodešle. Jiná fotka o velikosti dat 0,3MB , ta se odešle protože nepřesahuje limit 0,4MB.
Nebo řeba soubor vytrvořený ve WORDU, nemusí jít nutně o fotku.
To co jste napsala při odesílání 555kb bude rychlost odesílání ale vypadly vám tam sekundy, správně 555kb/s.
kdyby ten soubor měl 555kb, tak se to odešle bez problémů..
Asi jsem to napsala špatně. Nejde o fotografii a o odesílání emailu.
Mohu odesílat email i když má 13 MB. Tam problém není. Musím dnes odeslat dokument, psaná zpráva, která nesmí být pro příjemce větší než 0,4 MB. Nevím, zda dokument, který má při odeslání 555 kb/ jak bylo ve zprávě/ je menší, než 0,4 MB.
Příjemce si může nastavit omezení příloh ... můžete větší soubor či fotku nahrát na úložiště na webech a přiložit jen odkaz.
Větší společnosti mají často své zabezpečené servery a nechtějí mít zaspamovanou poštu. Ale i takové společnosti by mohly mít přímo web s "uploadem" dokumentace. Možností je více - zmíněný 7ZIP - WINRAR, napsat jen text do mailu bez přílohy, najít jinou společnost, co nemá tak stupidní omezení...
v jednotách kb se udává rychlost dat. V jednotkách kB, MB se udává množství dat.
555kb kdyby to byl soubor to bude 555000bit / 8 = cca 70 000B =0,07MB
0,4MB je cca 400 000bit
Zkusit upravit dokument (treba vyhazet nejake zbytecne velke drobnosti, vlozit do dokumentu zmensene fotografie misto velkych originalu).
Prohnat to ZIPem, nebo rozdelit at si to dotycnej slozi.
Neviděl? Podívej se znovu a lépe. Data v mailech se převádějí na kód base64 (6bitové znaky) a výsledek se přenáší jako ASCII. Takže fotka v mailu zabírá skoro o polovinu víc místa (přesněji asi 4/3 původního objemu), než uložená na disku.
Otevři si zdrojový text mailu s fotkou a uvidíš dloooouhý (zmatený) text, žádné 256bitové ASCII.
Dobře, to jsem netušil a uznávám, že v tom máte pravdu, ale nic to nemění na tom, že tady se řeší velikost souboru, který příjemce obdrží, a tím se myslí jeho skutečná velikost. Ta nemá s kódováním e-mailu žádnou souvislost. Jestliže pošlu soubor, který má před odesláním 430 kB, po přijetí příjemcem bude mít opět stejných 430 kB. Co se s ním děje "po cestě" už nemusí zajímat ani jednu stranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.