Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štítek na notebook - jak nahradit

Od: miloseklakomy odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám na svém notebooku Acer částečně se odlepující a již vybledlou samolepku s technickými údaji. Bohužel, nikde na internetu jsem nenašel, že by někdo tyto samolepky nabízel, zato s dekoračními samolepkami, kterými lze polepit celý notebook, se roztrhl pytel. Při běžném každodenním používání klávesnice tyto samolepky velmi trpí, ať už o ně nechtěně člověk zavadí nebo se odlepují teplem, vlhkostí, v obchodech s náhradními díly tyto v sortimentu zastoupeny nejsou. Jde o NT Acer E5-721-48L5. poradí mi někdo, kde tuto náhradní samolepku získat nebo zhotovit podle původního vzoru náhradní? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

5x
Samolepky se samozřejmě vyrobit dají, některá grafická studia je vyrobí podle dodaných údajů. Ovšem uniká mi smysl toho, že chcete vyhodit několik stovek za údaje, které zobrazí notebook sám nebo je najdete lehce na internetu.
Nehledě na to, že u notebooku lze hodně věcí vyměnit a pak štítek stejně nebude aktuální.
Ofotil bych si to do mobilu, kopii uložil a dál bych neřešil.
Jiná věc je licenční štítek Windows, pokud je nalepen. Ten se ale dává někam, kde není možné ho zničit, například pod baterii.
Při běžném použití klávesnice trpí maximálně české přelepky, které nemyslíte, a ty se též seženou.
Nebo můžete prostě vzít průhlednou izolepu a odlepující štítek jí přelepit.

still10k*
hodnocení

0x

Jo s nálepkami je problém, po koupi notebooku vždy beru průhlednou pásku a samolepky přelepuji. V případě prodeje ji zase opatrně odlepím.

Ale samolepku s technickými údaji jde těžko nahradit. Buď si ji nechat vyrobit, nebo koupit ten díl šasi (plastu, hliníku,..) s neporušeným štítkem a díl vyměnit. Ale v obou případech jsou náklady neúměrné výsledku.

V případě, že bych ji já sám potřeboval (neumím si sice představit takový případ, ale budiž), bych si ji vyrobil sám. Našel bych na internetu fotku s tím štítkem, ten napodobil v grafickém editoru, vytiskl na jednoduchou papírovou samolepku, vystřihl a nalepil. Sice to nebude tak kvalitní a trvanlivé řešení, jako ten materiál od výrobce, ale pak si vždy můžu vytisknout další.

Nálepky s informací o jednotlivých komponentech (např. s informací že stroj obsahuje Intel i7, nebo nvidia GeForce GTX, atp.) se dají koupit na eBay, i Aliexpressu za zlomky dolaru.

hodnocení

0x

Takové štítky běžně vyrábím postupem jak píše still, jen místo papírové samolepky použiji kvalitní semolepící fotopapír, nebo ještě lépe zrcadlově vytisknu na fólii pro zpětnou projekci, fólii podlepím bílou nebo stříbrnou fólií. Takový štítek pak vypadá líp než originál a je téměř nezničitelný.

Příklad štítku s "kovovým" podkladem:

doplněno 01.01.18 21:54:

Klidně štítek vyrobím, více vnitřní poštou ;)

Štítek na notebook - jak nahradit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]