Nejste přihlášen/a.
Musím do notebooku koupit baterii stejnou jaká tam byla, myslím se stejnou kapacitou voltů a mAh nebo mohu koupit třeba silnější?
Špatně. Některé baterie zvýšení kapacity řeší přidáním jednoho článku (či paralelní dvojice) do série k "menší"baterii, výsledkem čehož je o 3,6-3,8 V vyšší jmenovité napětí. Proto se také kapacita udává i ve Wh. Pokud sedí tvar baterie a konektor, tak je v podstatě nemožné koupit nekompatibilní baterii. Viz např. support.lenovo.com/... - 14,4 V a 11,1 V do stejného ThinkPadu.
Ještě mám také takovou životní zkušenost s několika notebookama... Obecně nejlepší a i obvykle nejdražší je originální baterie. Tak jsem zjiztil, že originální baterie se zpravidla seženou jenom v období výroby daných notebooků (kdy je zpravidla nikdo nepotřebuje) a pak když odejdou, což bývá zpravidla po několika letech tak už jsou k sehnání neoriginální baterie a s těmi mám zkušenost, že fungují, ale nejsem si jistý jestli mnohdy mají deklarované vlastnosti. A to platí i u akunářadí... Zkušenost mám ve více případech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.