Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou baterii do notebooku

Od: repe odpovědí: 5 změna:

Musím do notebooku koupit baterii stejnou jaká tam byla, myslím se stejnou kapacitou voltů a mAh nebo mohu koupit třeba silnější?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

můžete i silnější pokud se pro váš NB vyrábí. Volty ale stejné, kapacita je dána těmi mAh

praivo*

Špatně. Některé baterie zvýšení kapacity řeší přidáním jednoho článku (či paralelní dvojice) do série k "menší"baterii, výsledkem čehož je o 3,6-3,8 V vyšší jmenovité napětí. Proto se také kapacita udává i ve Wh. Pokud sedí tvar baterie a konektor, tak je v podstatě nemožné koupit nekompatibilní baterii. Viz např. support.lenovo.com/... - 14,4 V a 11,1 V do stejného ThinkPadu.

hodnocení

0x

Můžeš koupit i silnější baterii. Problém může nastat, že se ti nová baterie do notebooku nevejde.

Takže si raději ověř, jestli je baterie určená pro tvůj typ notebooku.

hodnocení

0x

Uveď typ notebooku, poradíme ti, jaká nejsilnější se dá použít. Počítej však s vyšší cenou.

hodnocení

0x

Ještě mám také takovou životní zkušenost s několika notebookama... Obecně nejlepší a i obvykle nejdražší je originální baterie. Tak jsem zjiztil, že originální baterie se zpravidla seženou jenom v období výroby daných notebooků (kdy je zpravidla nikdo nepotřebuje) a pak když odejdou, což bývá zpravidla po několika letech tak už jsou k sehnání neoriginální baterie a s těmi mám zkušenost, že fungují, ale nejsem si jistý jestli mnohdy mají deklarované vlastnosti. A to platí i u akunářadí... Zkušenost mám ve více případech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]