Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění vodního chlazení + výběr ventilátorů

Od: aspecty odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,kde je nejlepší umístění vodního chlazení? na horní straně case, tak aby ventilátory nasávaly teplý vzduch z bedny a ven šel přes radiátor teplý vzduch.(tam ho momentálně mám) nebo ho umístit dopředu, tak aby ventilátory nasávaly studený vzduch z venku a přes radiátor šel teplý vzduch do case?Dále zvažuji osadit můj case 140mm ventilátory, které by jste doporučili? samozřejmě chci aby byl počítač co nejtišší a odvod vzduchu co nejvyšší. cena max do 500kč za jeden ventilátor.

-case: czc.cz/...

-chlazení: czc.cz/...

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nahoru.

Máš high endovou výkonnou sestavu, nebo tě baví údržba takového systému, jako je například hlídání chladícího média a jeho doplňování?

Zvaž, jestli se ti vodní chlazení vyplatí v poměru cena/výkon a jestli jej vůbec potřebuješ. Ventilátory doporučuji Noctua.

aspecty
hodnocení

Mám Gtx 1080ti, 16gb ram ddr4, i7 8700k. u všeho plánuji taktování a u procesoru i delid

still10k*
hodnocení

0x

Určitě nahoru, nebo jestli už nahoře větráky máte, tak na zadní stranu (tedy pokud je tam prostor, pokud není, tak nahoru vyměnit). Je to prostá logika, úkolem větráků je vyvést teplý vzduch ven ze skříně, nikoliv dovnitř.

to ernie: dnes je široká nabídka uzavřených systémů vodního chlazení, lze koupit zvlášt na grafiku i procesor již hotová řešení. Sám mám dva takové systémy ve skříni, je to absolutně bezúdržbové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]