Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upgrade MB a CPU na hry - vyplatí se?

Od: tazatel odpovědí: 5 změna:

Zdravím do poradny! Mám starý PC a to s hraním nejde dohormady. Když jsem koukal po grafice, moc jich není, protože deska má jen AGP připojení. Napadlo mě koupit nějakou levnou desku, RAM a procesor. Samozřejmě i grafiku. Celkově do dvou tisíc asi. Hry - C.S. GO, Minecraft.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Za dva litry koupíte slušný počítač - deska se socketem 775, procesor quadcore, grafiku "GT", která na hry moc není, ale minecraft zvládne bez potíží.RAM DDR2 4-8GB.

původní PC můžete nabídnout na aukru pro sběratele...

A nebo napište přesný popis HW (třeba přes program speccy) a uvidíme, jestli se tam dá něco udělat...

doplněno 29.12.17 11:38:

@satam - mrkněte na požadavky her zmíněných tazatelem.

Syn hraje minecraft na E7200 s GT710 a 4GBRAM - bez potíží už druhý rok.

doplněno 29.12.17 13:51:

V některých případech ano - ale v tomto bych asi nehleděl moc do předu... protože dnes koupený herní PC bude za rok o 30% levnější... a ten rok, co bude hrát na starém PC za 2000,- mu vlastně ušetří i 5-10tis... je to tak?

Nic proti tomu. Za rok se požadavky změní, což je docela běžný vývoj, a další upgrade bude opět celkem nemožný. Není lepší koukat trochu dopředu?

doplněno 29.12.17 14:30:

@jmlc: Je to jen věc názoru a otázka úhlu pohledu;)

hodnocení

0x

S hraním nejde dohromady nic z toho, co tu zatím padlo. To je vhodné tak na hraní Solitéra.

Z toho starého neuděláš nic a rozpočet na minimální herní PC (které zvládne alespoň pár slušných her) začíná na 10.000,-Kč. Můžeš zkusit i bazar, ale je to jedna z nejlepších cest, jak se nechat napálit.

RAM DDR2 4-8GB je z říše snů. Neříkám, že se nedá sehnat, ale cena není rozumná (až na tzv. "AMD" RAMky) a pro desku s Intelem je nadlidským úsilím sehnat i "jen" 2GB RAMky.

still10k*
hodnocení

0x

Jestli to má mít uprade smysl, tak minimálně 3 tisíce. Za 500-700,- kupte z druhé ruky desku se socketem pro i3 (druhá-třetí generace) slotem PCI-Express pro grafiku a podporou DDR3, za 500 až 700 procesor i3, za 600-800 koupíte přes inzerci 8GB DDR3 RAM a za zbytek cca 1000,- kupte grafiku pro PCI-Express.

To ale jen za předpokladu, že máte kvalitní zdroj. Takový, který by obsloužil komponenty výše můžete taktéž přes inzerci koupit za cca 500,- Ze starého PC tak můžete použít skříň, hardisk a mechaniku.

Takže sumasumárum +/- 3500,-

Mrkněte se také na inzertní portály, jestli někdo nenabízí podobný PC za tyhle peníze. Takhle po vánocích se lidé zbavují starších věcí (nové dostali pod stromeček) a někdy jsou to opravdu neuvěřitelné nabídky (nikdy nepodceňujte vánoční euforii), pak je ale třeba reagovat rychle :)

nikdo*
hodnocení

0x

Nevím, jestli to stačí na hraní her, nehraji je. Ale nedávno jsem po nějakém upgrade PC pokukoval, a našel jsem tohle:

AMD Athlon X4 845, 4jádro, 3,5gHz, socket FM2+, za necelých 1100kč

MB: Gigabyte F2A68AM-S1, za necelých 1000kč

RAM: DDR3/1333/1600/1866/2133/, 4G za cca 1000.

Za 2000 nee. Za tři ano. Nic moc extra sestava, nevím jak a na co stačí integrovaná grafika, s tímhle procesorem.
Ceny jsou, no nevím, jestli to mám napsat, když tak, konkrétní firmu pošlu vnitřní poštou nebo mailem. Jedna z těch větších, a Alza to není, Hi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]