Nejste přihlášen/a.
Zdravím do poradny! Mám starý PC a to s hraním nejde dohormady. Když jsem koukal po grafice, moc jich není, protože deska má jen AGP připojení. Napadlo mě koupit nějakou levnou desku, RAM a procesor. Samozřejmě i grafiku. Celkově do dvou tisíc asi. Hry - C.S. GO, Minecraft.
Za dva litry koupíte slušný počítač - deska se socketem 775, procesor quadcore, grafiku "GT", která na hry moc není, ale minecraft zvládne bez potíží.RAM DDR2 4-8GB.
původní PC můžete nabídnout na aukru pro sběratele...
A nebo napište přesný popis HW (třeba přes program speccy) a uvidíme, jestli se tam dá něco udělat...
@satam - mrkněte na požadavky her zmíněných tazatelem.
Syn hraje minecraft na E7200 s GT710 a 4GBRAM - bez potíží už druhý rok.
V některých případech ano - ale v tomto bych asi nehleděl moc do předu... protože dnes koupený herní PC bude za rok o 30% levnější... a ten rok, co bude hrát na starém PC za 2000,- mu vlastně ušetří i 5-10tis... je to tak?
Nic proti tomu. Za rok se požadavky změní, což je docela běžný vývoj, a další upgrade bude opět celkem nemožný. Není lepší koukat trochu dopředu?
@jmlc: Je to jen věc názoru a otázka úhlu pohledu
S hraním nejde dohromady nic z toho, co tu zatím padlo. To je vhodné tak na hraní Solitéra.
Z toho starého neuděláš nic a rozpočet na minimální herní PC (které zvládne alespoň pár slušných her) začíná na 10.000,-Kč. Můžeš zkusit i bazar, ale je to jedna z nejlepších cest, jak se nechat napálit.
RAM DDR2 4-8GB je z říše snů. Neříkám, že se nedá sehnat, ale cena není rozumná (až na tzv. "AMD" RAMky) a pro desku s Intelem je nadlidským úsilím sehnat i "jen" 2GB RAMky.
Jestli to má mít uprade smysl, tak minimálně 3 tisíce. Za 500-700,- kupte z druhé ruky desku se socketem pro i3 (druhá-třetí generace) slotem PCI-Express pro grafiku a podporou DDR3, za 500 až 700 procesor i3, za 600-800 koupíte přes inzerci 8GB DDR3 RAM a za zbytek cca 1000,- kupte grafiku pro PCI-Express.
To ale jen za předpokladu, že máte kvalitní zdroj. Takový, který by obsloužil komponenty výše můžete taktéž přes inzerci koupit za cca 500,- Ze starého PC tak můžete použít skříň, hardisk a mechaniku.
Takže sumasumárum +/- 3500,-
Mrkněte se také na inzertní portály, jestli někdo nenabízí podobný PC za tyhle peníze. Takhle po vánocích se lidé zbavují starších věcí (nové dostali pod stromeček) a někdy jsou to opravdu neuvěřitelné nabídky (nikdy nepodceňujte vánoční euforii), pak je ale třeba reagovat rychle
Nevím, jestli to stačí na hraní her, nehraji je. Ale nedávno jsem po nějakém upgrade PC pokukoval, a našel jsem tohle:
AMD Athlon X4 845, 4jádro, 3,5gHz, socket FM2+, za necelých 1100kč
MB: Gigabyte F2A68AM-S1, za necelých 1000kč
RAM: DDR3/1333/1600/1866/2133/, 4G za cca 1000.
Za 2000 nee. Za tři ano. Nic moc extra sestava, nevím jak a na co stačí integrovaná grafika, s tímhle procesorem.
Ceny jsou, no nevím, jestli to mám napsat, když tak, konkrétní firmu pošlu vnitřní poštou nebo mailem. Jedna z těch větších, a Alza to není, Hi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.