Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OS XP-disk nenalezen

Od: poradteondrovi* odpovědí: 5 změna:

při pokusu o přeinstalaci xp mi instalacni program napsal ze nebyl nalezen disk?instqlaci jsem tudiž musel ukončit a najel mi stavajicí OS Neví někdo co s tím

doplněno 13.12.08 18:06:

je to sata 2 disk tet je na nem nainstalovany xp a bezi normalne nechce se mi nalest jen u preinstalace systemu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No tak to budem muset najit disk ne? Co třeba začít tim zda to je SATA disk? Ovladače na SATU máš na disketě ne?

tonybeer*
hodnocení

0x

Zkus v Biosu při té přeinstalaci přepnout AHCI mód na IDE...

hodnocení

0x

Ale to vůbec nevylučuje to co jsem řekl, ba naopak to potvrzuješ- řadič je přepnutý na AHCI mód a předtim byly xpčka naistalovaný pomocí diskety s ovladačema

tonybeer*

Ne opravdu to nevylučuju ale vím že někteří výrobci vůbec nedodávají ovladač pro DOS proto to přepnutí v biosu ->instalace xp->SATA ovladač pro win->až potom přepnout na AHCI

doplněno 16.12.08 08:18:

jo a ješte jestli to AHCI má cenu zapínat ... protože to vyjde nastejno (rychlý zápis pomocí NCQ je fajn ale zase je tam režie pro čtení pomocí NCQ)

Ale ja nereaguji na tebe. At si to klidne prepne, snazim se mu vysvetlit jak to má teď udělané- proč mu to šlo- čili nějakou disketu musel mít. To že nedodávaj přímo diskety je jasné, je to totiž na cd které dostal k desce a pokud náhodou ne tak musí na web výrobce desky.

A jinak ano, já to taky běžně přepínám z ahci pryč ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]