Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne tiskárna

Od: janlauryn* odpovědí: 4 změna:

Zkoušel jsem jiný kabel, ovladač jsem nainstaloval znovu, beze změny. Pořád netiskne. Jednou vytiskla nějakou stránku s řádky, takže toner je v pořádku. Nicméně dokumenty netiskne, čekají ve frontě a nic. Mám systém Windows 10 Home. Čím by to mohlo být? Už fakt nevím, asi budu muset pro novou tiskárnu :(

doplněno 27.12.17 22:51:

několik let tiskla bez problémů

Netiskne tiskárna

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chybu děláte vy. Pokud je OFFline, je třeba ji přepnout do ONline - jen odkliknete zatržítko. Přeinstalování ovladače probíhá při odpojené tiskárně, po instalaci pro jistotu PC zrestartujte. Připojí se kabel USB, systém vypíše, že je zařízení připraveno a můžete tisknout. Zkontrolujte předtím, že je tiskárna ONline.

V tom obrázku to píší: Odpojit kabel, vypnout tiskárnu. Restartovat PC, tiskárnu zapnout a pak teprve připojit kabel USB. Nejspíš tam zůstal zbytek kodu, který po marných pokusech čekal ve frontě na tisk.

janlauryn*
hodnocení

Spustil jsem znovu instalaci a už se mi to podařilo, když jsem během instalace neměl připojený kabel, pak mě to vyzvalo k připojení kabelu a zapnutí tiskárny, následně mě to vyzvalo k restartu. Nyní vše ok. Díky. Jen tak mimochodem, k těm problémům s ovladačem došlo dle mého názoru s nějakou aktualizací Windows 10, mohlo dojít k automatické instalaci jiného ovladače. Nedávno se mi stala jiná nepříjemná věc po aktualizaci Windows, a sice že se tam stáhl Windows Defender, který mi blokoval můj Avast, nešlo mi proto připojit k internetu. Někde na youtube jsem našel, jak Defender zakázat v registrech, což jsem také udělal a od té doby teprve začal Avast znovu fungovat.

hodnocení

0x

Není jen OFFline? Zkušební stránka jde vytisknout i bez PC. Jak se asi nedozvíte, dokud nebude odtajněn typ tiskárny :)

janlauryn*
hodnocení

Je to Canon LBP6000. A ano, je tam napsáno, že je offline, ikdyž je správně nainstalovaný ovladač a je připojená přes USB.

doplněno 27.12.17 23:23:

Odinstaloval jsem znovu kompletně tiskárnu a při instalaci nového driveru mi to zobrazilo, že nelze navázat přes USB spojení s tiskárnou, viz. obrázek výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]