Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím zapnout monitor - hned se vypne

Od: mh23® odpovědí: 10 změna:
Po spuštění pc nenaběhne monitor , odpojil jsem ho i grafiku vše napojil znovu a výsledek je stejný. Po spuštění pc přestane blikat dioda na monitoru a začne svítit stále. Po vypnutí a zapnutí monitoru se objeví obraz , ale jen na půl sekundy a znovu se vypne , co je příčinou?
Odchází monitor?
Díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Třeba odchází podsvícení monitoru. Obvykle je při posvícení baterkou vidět, že obraz na monitoru je. forum.mcontrollers.com/...

hodnocení

1x
První radou je vyzkoušet na jiném pc. Pak lze říci, že monitor je ok či špatný a pokračovat grafickou kartou.
hodnocení

Teď jsem vyměnil na zkoušku graf. Kartu a výsledek je stejný

hm*
hodnocení

1x

Kurvítko v monitoru?

27.12.17 08:39
hodnocení

edyss*
hodnocení

0x

Měl jsem podobné příznaky u monitoru Acer. Nakonec jsem ho rozdělal a našel tam špatný kondenzátor - byl trochu nafouklý. Ten jsem vyměnil a už to půl roku funguje normálně.

hodnocení

Dnes jsem vyměnil 3 , mezitím jsem koupil bazarový a postupně asi vyměním všechny , protože monitor se chová stejně. No a až je všechny vyměním , tak ho pak šoupnu do sběrného dvoru. A nebo se snad rozjede.
hm*

Máš podsvit LED, nebo zářivky? U mně to byl malý kondenzátor (ani nevypadal jako elektrolyt a rozhodně na něm navenek nebylo nic poznat), který určoval maximální dobu do zapálení výbojek. Když se výbojky nestihly včas dobře zapálit, vyhodnotil to zapalovací brouk jako závadu a podsvit vypnul. No a jak se ten kondík mrvil a klesala mu kapacita, zářivky už se nestíhaly zapalovat a ... někdy se vůbec nerozsvítily, někdy náznak rozvícení a hned tma, po X-tém (X se postupně zvyšovalo) zapnutí se monitor třeba rozjel. Ale dalo mi to, než jsem na toho prevíta přišel!

farlep
hodnocení

0x

Vyresetuj bios v pc. Odpoj od zdroje a na 30 vteřin vyndej baterii ze základní desky. Zřejmě máš špatně nastavený bios. POKUD TEDA NEMÁŠ OPRAVDU VADNÝ MONITOR. VĚTŠINOU TO DĚLÁ NĚJAKÝ KONDENZÁTOR.

hodnocení

Napojil jsem jiný a ten jede

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]