Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inicializace HDD

Od: trudlik odpovědí: 2 změna:

Ahoj, měl jsem dva externí disky, 5TB a 2TB, ale překáželi mi na stole a tak jsem se rozhodl je vykuchat a vložit do PC jako interní. S tím větším není problém a ale 2TB od WD se mi teď nezobrazuje. Ve správci disků ho vidím jako nepřidělené místo. Takže jsem přišel o data tam uložená? Když ho teď musím inicializovat a pak asi nafortmátovat :(

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

3x

To se u externích disků stává.. měl jsem stejný problém s 3TB diskem od WD. Data na disku pořád jsou, jen se k nim zřejmě bez USB převodníku od WD nedostanete. Já na to použil utilitu TestDisk a s trochou štěstí se mi podařilo vytvořit novou tabulku oddílů stejně, jako byla ta stará a veškerý obsah disku byl opět na světě. Pokud jste na disku měl jediný oddíl, neměl by to být problém, jen se vyhněte jakémukoli formátování, inicializaci apod.! Jestli bylo na disku oddílů více, tak to bude horší.. ale pokud by TestDisk dokázal alespoň zobrazit původní data, tak by je měl být schopen i zkopírovat někam jinam a pak by se dal disk v klidu zformátovat..

trudlik
hodnocení

No já jsem právě zkusil disk zase vyndat a připojit ho zase přes USB (s tou převodkou co byla v case od ex-hdd), ale je to úplně stejné - tedy nepřidělené místo. Jinak na disku jsem měl jen jeden oddíl. A ten testdisk jsem stáhnul, ale to asi nezvládnu, něco uživatelsky přívětivějšího není?

doplněno 26.12.17 18:21:

tak jsem to nakonec zkusil přes ten testdisk a vyšlo to! :) díky tedy, zas mám o kousek rozšířený obzor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]